Австралія обіграла Гондурас і вийшла на чемпіонат світу-2018 з футболу

Австралія обіграла Гондурас і вийшла на чемпіонат світу-2018 з футболу

Укрінформ
Австралійці стали володарями передостанньої, 31-ї путівки у фінальну стадію XXI чемпіонату світу з футболу.

Після нульової виїзної нічиєї зі збірною Гондурасу в місті Сан-Педро-Сула команда австралійського фахівця грецького походження Анге Постекоглу в повторному стиковому поєдинку здобула перемогу над "катрачос" в Сіднеї з рахунком 3:1, повідомляє Укрінформ.

Героєм зустрічі став Міле Йєдінак, який оформив хет-трик. На 54-й хвилині 33-річний хавбек англійської "Астон Вілли" вивів господарів вперед ударом зі штрафного, а потім двічі реалізував пенальті (73, 86). У складі збірної Гондурасу на останніх секундах матчу відзначився Альберто Еліс (90+4).

Збірна Австралії 4 рази виступала на чемпіонатах світу - у 1974, 2006, 2010 і 2014 роках. Кращим досягненням "соккеруз" залишається 1/8 фіналу в Німеччині-2006.

Заключну вакансію на мундіаль заповнить переможець іншої міжконтинентальної пари Перу - Нова Зеландія (перший стиковий матч завершився внічию - 0:0). Гра відбудеться в ніч на четвер, 16 листопада, в Лімі.

Читайте також: Данія вийшла на чемпіонат світу-2018 з футболу

Учасниками чемпіонату світу вже стали 31 з 32 команд: (Африка) Єгипет, Нігерія, Сенегал, Марокко, Туніс; (Азія) Австралія, Іран, Саудівська Аравія, Південна Корея, Японія; (Європа) Англія, Бельгія, Німеччина (чемпіон світу), Данія, Ісландія, Іспанія, Польща, Португалія, Росія (господар), Сербія, Франція, Хорватія, Швейцарія, Швеція; (Центральна та Північна Америка) Коста-Ріка, Мексика, Панама; (Південна Америка) Аргентина, Бразилія, Колумбія, Уругвай.

Жеребкування фінальної частини ЧС-2018 відбудеться в Москві 1 грудня. Сам фінальний турнір в Росії пройде з 14 червня по 15 липня наступного року.

Нагадаємо, збірна України, яка у кваліфікації фінішувала третьою слідом за командами Ісландії та Хорватії, не змогла вийти з відбіркової групи I.

Фото: © Getty Images.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-