Українські тенісисти проведуть матч зі Швецією у новому форматі

Українські тенісисти проведуть матч зі Швецією у новому форматі

Укрінформ
Міжнародна тенісна федерація (ITF) у тестовому режимі змінила регламент матчів Кубка Девіса. Рада правління ITF проголосувала за нововведення під час зональних змагань Першої та Другої груп у чоловічому командному турнірі 2018 року.

Збірна України за новим регламентом в лютому проведе домашній поєдинок проти тенісистів зі Швеції у 1-у колі Першої групи Євро-Африканської зони, повідомляє BTU.org.ua. 

Тепер п'ять раундів боротьби (4 одиночних матчі та 1 парний) проходитимуть протягом двох днів, а не трьох. У перший день учасники Першої групи зіграють два одиночні матчі (п'ятниця, 2 лютого 2018),  наступного дня - парну зустріч і два одиночні матчі (субота, 3 лютого 2018).

Збірні Другої групи змагатимуться у суботу та неділю (3-4 лютого). Усі матчі пройдуть у трисетовому форматі (поєдинки у Світовій групі Кубка Девіса, як і раніше, будуть п'ятисетовими).

У ITF схвалили ініціативу щодо розширення складу учасників Світової групи, а також Першої та Другої груп у зональному турнірі до п'яти гравців у списку збірної.

Читайте також: Кубок Девіса: Україна обіграла Ізраїль

2018 року у Світовій, Першій та Другій групах пройдуть тестування й такі нововведення: буде скасовано п'ятий матч, якщо четверта гра стала вирішальною; якщо за підсумками трьох матчів одна з команд веде 3:0, пройде лише четверта гра у трисетовому форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-