«Ман Сіті» - «Шахтар»: Тест на міцність

«Ман Сіті» - «Шахтар»: Тест на міцність

Укрінформ
На чемпіона України чекає одна з найсильніших команд Європи. Останні шість матчів «городяни» виграли із загальним рахунком 24:2.

Ліга чемпіонів. Груповий турнір. 2 тур. «Манчестер Сіті» - «Шахтар». 26 вересня. 21:45. Манчестер. Стадіон «Етіхад». Арбітр – Жорже Соуза (Португалія). Пряма трансляція на телеканал «Україна» та «Футбол 1».

Матч проти «Манчестер Сіті» перетворюється для «Шахтаря» на справжнє випробування. По-перше, «гірники» спустилися на землю після гучної перемоги над «Наполі». По-друге, команда зазнала психологічного удару, втративши на невизначений термін свого капітана Даріо Срну. Нарешті, суперник у «Шахтаря» реально крутий.

Читайте також: Манчестер Сіті - Шахтар: букмекери назвали фаворита

Щодо першого пункту, то команда важко перетравила хвалебний потік після блискучого успіху з «Наполі». Запаморочення завадило «Шахтарю» добре налаштуватися на два наступні матчі УПЛ. У результаті втрата очок з «Чорноморцем» (0:0) та непроста перемога над «Зіркою» (4:2). Паулу Фонсека вдає, що проблем немає, але ми добре знаємо, як бразильці здатні розслаблятися, отримавши купу компліментів. Нагальна задача Фонсеки – привести усіх лідерів до тями. Інакше на «Етіхаді» його команду просто розчавлять.

Втрата Даріо Срни, який завалив допінг-тест, з суто ігрової точки зору не є критичною. Богдан Бутко на його позиції здатен грати не гірше, а помилки в матчі з «Зіркою» спишемо на брак ігрової практики. Принаймні, в збірній Бутко один з кращих. А от відсутність капітана Срни може негативно вплинути на тонус команди і здатність тримати удар. За цих обставин функції формальних і неформальних лідерів на полі та в роздягалці повинні взяти досвідчені Пятов, Ракицький, Степаненко, Тайсон.

Манчестер сіті / Фото:  Reuters
Манчестер Сіті / Фото: Reuters

Навіть, якщо «Шахтар» подолає власні проблеми і покаже класний футбол, цього може не вистачити. Ну дуже сильний сьогодні «Ман Сіті». Статистика команди Хосепа Гвардіоли здатна залякати кого завгодно. Останні шість матчів «городяни» виграли із загальним рахунком 24:2. Зокрема, «Ліверпуль» принизили 5:0, а «Фейєноорд» в стартовому турі ЛЧ отримав 4:0. Атака Гвардіоли (Агуеро, Габріел Жезус, Стерлінг) у фантастичній формі, а захист демонструє дива надійності.

Читайте також: Гвардіола: мені завжди було важко протистояти "Шахтарю"

Усі реверанси Гвардіоли («Шахтар» – це топ-команда» і «Помічники казали «вау!», побачивши гру «Шахтаря») – не більше ніж наживка на гачку. Насправді, в Манчестері бачать в нашому чемпіонові лише чергову жертву. Тому, забуваємо перемогу над «Наполі», забуваємо слова Гвардіоли, і готуємось до битви. Хочеться обійтися без кліше про «шахтарський дух», але психологічна міцність «Шахтарю» сьогодні ввечері дуже знадобиться.

Святослав Василик, Київ

 Фото на першій сторінці: http://shakhtar.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-