Допінговий скандал: WADA висуне Росії три умови її “реабілітації”

Допінговий скандал: WADA висуне Росії три умови її “реабілітації”

Укрінформ
Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) цього тижня почне аудит російської антидопінгової програми, за результатами якого будуть винесені рекомендації про можливу реабілітацію Російського антидопінгового агентства.

Про це йдеться в заяві WADA за підсумками засідання його виконавчого комітету, що відбулося 24 вересня в Парижі, повідомляє DW.

"Виконком WADA "висловив повну підтримку" подальшого дотримання дорожньої карти, яка передбачає три основні умови. По-перше, Росія має офіційно визнати результати розслідування, оприлюднені в доповіді Річарда Макларена. По-друге, російська влада має надати доступ до проб сечі російських атлетів, що знаходяться в московській антидопінговій лабораторії. Нарешті, WADA має провести перевірку РУСАДА на тижні, що починається в понеділок, 25 вересня", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Антидопінгове агентство США вимагає відсторонити Росію від Олімпіади-2018

Наголошується, що 24 жовтня незалежний комітет WADA з контролю за відповідністю на спеціальному засіданні заслуховуватиме доповідь за підсумками перевірки, після чого винесе рекомендації з приводу можливості реабілітації РУСАДА для Ради засновників WADA, яке пройде в листопаді.

Як відомо, санкції відносно антидопінгової системи в РФ стали наслідком скандалу, який розгорівся в листопаді 2015 року. Спортсменів усунули від участі в змаганнях, а WADA визнало РУСАДА такию, що не відповіднає своїм стандартам і вимагає від РФ проведення радикальних реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-