Київське

Київське "Динамо" удев'ятнадцяте стартує у відборі Ліги чемпіонів УЄФА

Укрінформ
У 3 кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів УЄФА футболісти київського "Динамо" 26 серпня (вдома) та 2 серпня (у гостях) поміряється силами зі швейцарським клубом "Янг Бойз".

Для киян нинішній старт у кваліфікації найпрестижнішого клубного турніру Старого Світу стане вже 19-м в історії. При цьому востаннє у відбірковому ситі до групового турніру ЛЧ команда брала участь п'ять років тому - у сезоні-2012/2013, повідомили Укрінформу у прес-службі ФК "Динамо".

Починаючи із сезону-1994/1995, коли в Лізі чемпіонів УЄФА були введені відбіркові раунди, щоб потрапити до групового турніру, "Динамо" чотирнадцять разів долало відбіркове сито. У семи сезонах "біло-сині" брали участь у двох раундах кваліфікації, ще в семи сезонах досить було переграти за сумою двох матчів одного суперника, аби вийти до основної сітки турніру.

Найчастіше жереб вибирав у суперники киянам команди з Данії - чотири рази. По два рази "біло-сині" зустрічалися з командами з Уельсу (причому з "Баррі Тауном" жереб зводив "Динамо" два сезони поспіль), Туреччини, Росії та Голландії.

Читайте також: Матч Ліги чемпіонів УЄФА "Динамо" - "Янг Бойз" розсудять шведи

Зі швейцарцями у кваліфікації "Динамо" зустрічалося одного разу, і спогади про ті матчі в уболівальників "біло-синіх" не дуже приємні. У сезоні-2005/2006 команда під керівництвом Леоніда Буряка вдома зіграла внічию (2:2) з "Туном", а на виїзді мінімально поступилася (0:1), припинивши тоді виступи в єврокубках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-