На шаховому турнірі у Китаї Іванчук підтвердив репутацію Робін Гуда

На шаховому турнірі у Китаї Іванчук підтвердив репутацію Робін Гуда

Укрінформ
Міжнародний турнір гросмейстерів, який щойно закінчився у китайському Даньчжоу, тріумфу українським гросмейстерам не приніс. Серед десяти учасників Василь Іванчук став сьомим, а Руслан Пономарьов - восьмим.

Проте, слід відзначити, що Іванчук вкотре підтвердив свою репутацію шахового Робін Гуда. Єдину перемогу він здобув над китайцем Дін Ліженєм, володарем найвищого рейтингу. При цьому, треба сказати, що в останніх змаганнях лідер шахістів Піднебесної не лише демонстрував упевнену гру, а й не програв жодної партії.

У підсумку на рахунку Василя 4,5 очка з 9. Можливо, на його гру вплинула радісна звістка, яка надійшла під час турніру. Асоціація шахових професіоналів виділила своє місце на участь у Кубку світу саме Іванчуку. Таким чином квота українців збільшилася до п'яти гросмейстерів. Нагадаємо, Кубок проходитиме у вересні в Грузії. 

Пономарьов набрав 3,5 очка. І знову в нього просліджується та сама біда, що переслідувала Руслана в останніх турнірах. Він здобуває перспективні позиції, але потім починає припускатися помилок - не виграє виграшні, програє рівні партії. Очевидно, що киянин не витримує напруження боротьби. Можливо, на турнірі в Білі, який почнеться за кілька днів, Пономарьову вдасться реабілітуватися.

Читайте також: Іванчук та Пономарьов грають на шаховому турнірі в Китаї

Переможцем змагань став китаєць Вей І. Він поступово відпрацьовує, аванси, які отримав ще кілька років тому. Вей набрав 6,5 очка з 9-ти і на один пункт випередив Ле Кван Лема з Вєтнаму та Дін Ліжэня. По 5 очків на рахунку Аркадія Найдича, який нині представляє Азербайджан та господаря турніру Ван Хао.

Петро МАРУСЕНКО, міжнародний майстер, тренер ФІДЕ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-