Жіночий Євробаскет-2017: Україна починає похід за медалями

Жіночий Євробаскет-2017: Україна починає похід за медалями

Аналітика
Укрінформ
Аліна Ягупова з партнерками розпочинають матчем проти збірної Чехії.

Сьогодні в Чехії стартує жіночий чемпіонат Європи з баскетболу. Серед учасників турніру і збірна України. В стартовому матчі Євробаскету-2017 наші дівчата зіграють проти збірної Чехії. Про це повідомляє Укрінформ.

Команда Володимира Холопова сьогодні в рейтингу жіночих збірних ФІБА на 11-у місці, хоча ще півроку тому збірну України називали найсильнішою в Європі. Подібну оцінку українки заслужили після успіху у відборі на Євробаскет-2017, де наші перемогли у всіх шести матчах. При цьому команда Холопова двічі обіграла чинних чемпіонок континенту – Сербію.  

Якщо взимку Україну називали головним фаворитом чемпіонату, то нині оцінки наших шансів дуже обережні. Насамперед на це негативно вплинули поразки у контрольних матчах. Українки програли чотири з шести поєдинків, хай і без розгромів та сильним суперникам.

Лідери нашої збірної – натуралізована американка Дандра Мосс і Аліна Ягупова. Мосс розганятиме більшість атак, а Ягупова наш головний бомбардир. Важливими виконавцями також є Таїсія Удоденко та Олеся Малашенко, які гратимуть на позиції центрового. Від їх гри на підбиранні також багато що залежатиме. Слабке місце збірної – позиційний напад, натомість активний захист і швидкі атаки – наша головна сила.

Команда Володимира Холопова потрапила до непростої групи. Наші суперниці: фаворити чемпіонату – іспанки, господарі турніру – чешки та міцна збірна Угорщини. Аби вийти в плей-офф, потрібно посісти місце не нижче четвертого. Наша мета – потрапити до півфіналу. В ідеалі – здобути медалі.

Сьогодні в стартовому матчі збірна України протистоятиме Чехії. Початок гри о 19:00. На думку букмекерів, фаворит поєдинку – команда господарок турніру. Коефіцієнт на перемогу Чехії – 1.5. Ставка на перемогу українок – 2.3.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-