Завдяки формату «осінь-весна» наші футболісти мають дві відпустки – експерт

Завдяки формату «осінь-весна» наші футболісти мають дві відпустки – експерт

Укрінформ
Микола Несенюк пояснив, чому УПЛ не переходить на формат «весна-осінь».

Директор департаменту київського «Динамо» з роботи зі ЗМІ Микола Несенюк критикує систему чемпіонату УПЛ «осінь-весна» і пояснює чому українським футболістам вигідний подібний календар. Про це він написав для Gazeta.ua.

«Українські футболісти та тренери завдяки формату «осінь-весна» мають не одну, а дві відпустки. Це всякі там ­Роналдо, Мессі, Ібрагімович і решта світових ­футбольних зірок мусять бігати по полю двічі на тиждень із серпня до червня. Після чого мають коротку відпустку. А ­потім знову - збори, рекламні турніри й новий виснажливий сезон у понад 10 місяців без перерви. Наші «майстри футболу» не такі. Мало того, що вони грають один раз на тиждень, а потреба кілька разів на рік вийти на поле всередині тижня сприймається ними, як каторжні ­тортури. Наші футболісти мають одразу дві відпустки. Влітку, разом зі згаданими зірками провідних чемпіонатів. І взимку, коли спочатку місяць відпочивають, а потім півтора місяця байдикують на зборах. Ну хто, скажіть, від цього відмовиться?», - розмірковує Несенюк.

Нагадаємо, що в українському футбольному середовищі знову почалась дискусія про перехід на календар чемпіонату «весна-осінь». Аргумент – буцімто клімат України більше підходить під цей формат. В той же час уся Європа за винятком Скандинавії і Білорусі грає з осені по весну. Цей формат базовий для світового футбольного календаря і випасти з нього – це однозначний крок назад.

Фото: dynamo.kiev.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-