Камбек

Камбек "Барселони" став найбільшим у Лізі чемпіонів УЄФА

Укрінформ
"Барселона" зробила найгучніший камбек в Лізі чемпіонів, розгромивши з рахунком 6:1 "Парі Сен-Жермен" після нищівної поразки у Парижі (0:4) в 1/8 фіналу розіграшу.

УЄФА вирішив згадати інші пам'ятні дуелі, де два матчі були абсолютно не схожі один на одного.

"Челсі" - "Барселона" - 3:1

"Барселона" - "Челсі" - 5:1 (у додатковий час)

1999/00, 1/4 фіналу

"Барселона" і перш за демонструвала, що не падає духом у важкій ситуації... До приходу Романа Абрамовича "Челсі" серед європейських грандів не числився. Тому в першому матчі успіх команди Джанлуки Віаллі, в рядах якої відзначилися Джанфранко Дзола і оформив дубль за чотири хвилини Туре-Андре Фло, став справжньою сенсацією. У матчі-відповіді "сині" були в семи хвилинах від виходу до півфіналу, коли Фло відзначився на "Камп Ноу", скоротивши відставання до 1:2. Однак гол Дані Гарсії перевів зустріч в додатковий час, а в овертаймі Рівалдо (з пенальті) і Патрік Клюйверт довели справу до розгрому.

***

"Реал" - "Монако" - 4:2

"Монако" - "Реал" - 3:1

2003/04, 1/4 фіналу

У матчі на "Саньтяго Бернабеу" мадридці забили чотири м'ячі, після чого, здавалося, казці "Монако" прийшов кінець. Надію на порятунок гостям в першому матчі подарував Фернандо Морьєнтес, який забив другий м'яч "Монако" на 83-й хвилині. У відповідь зустрічі "Монако" відновив рівновагу на останніх секундах першого тайму, коли ворота "королівського клубу" вразив Людовик Жюлі. Вже після перерви другий м'яч господарів забив орендований у "Реала" Морьєнтес, а остаточний результат встановив все той же Жюлі. Під завісу зустрічі Рауль Гонсалес у вигідній ситуації відправив м'яч над поперечиною, і до півфіналу пробився "Монако".

***

"Мілан" - "Депортіво" - 4:1

"Депортіво" - "Мілан" - 4:0

2003/04, 1/4 фіналу

До подвигу "Барселони" в матчі з "Парі Сен-Жермен" реванш "Депора" був в Лізі чемпіонів рекордним... У першому матчі на "Сан-Сіро" Вальтер Пандіані вивів гостей вперед, проте цей гол у підсумку виглядав випадковістю, оскільки "Мілан" завдяки дублю Кака переміг - 4:1. Вже до перерви домашнього матчу "Депортіво" вів з різницею в три м'ячі завдяки точним ударам Пандіані, Хуана Карлоса Валерона і Альберто Луці, а на 76-й хвилині крапку поставив вийшов на заміну Фран.

***

"Наполі" - "Челсі" - 3:1

"Челсі" - "Наполі" - 4:1 (дод. час)

2011/12, 1/8 фіналу

Зміна тренера надихнула "Челсі" на одну з найяскравіших вольових перемог в історії турніру. В останньому єврокубковому матчі під керівництвом Андре Віллаш-Боаша "сині" за всіма статтями поступилися в Неаполі. Хуан Мата вивів лондонців вперед, після чого дублем відзначився Езекіль Лавецці, а ще один м'яч забив Едінсон Кавані. Англійський клуб опинився на межі вильоту. Однак перед матчем португальський фахівець був звільнений, а ситуацію було довірено виправляти його недавнього асистентові Роберто Ді Маттео. На "Стемфорд Брідж" відзначилися Дідьє Дрогба, Джон Террі і Френк Лемпард, який реалізував пенальті на 75-й хвилині, в результаті чого було призначено додатковий час. Головним героєм став захисник Браніслав Іванович, який забив м'яч на 105-й хвилині.

***

"Мілан" - "Барселона" - 2:0

"Барселона" - "Мілан" - 4:0

2012/13, 1/8 фіналу

До цього жодна команда не відігравала дефіцит в два м'ячі, не забивши при цьому жодного гола на виїзді. Однак "Барселону", яку активно підтримували рідні вболівальники, подібна статистика не збентежила. Ще в першому таймі Ліонель Мессі, зробивши дубль, зрівняв загальний рахунок, а відразу після перерви Давид Вілья вивів каталонців уперед. Господарям супроводжувала і удача. За рахунку 1: 0 форвард "Мілана" Мбай Ньянг вийшов один на один, але потрапив в штангу.

***

"Олімпіакос" - "Манчестер Юнайтед" - 2:0

"Манчестер Юнайтед" - "Олімпіакос" - 3:0

2013/14, 1/8 фіналу

Дух Алекса Фергюсона продовжує жити на "Олд Траффорд"! Догляд великого шотландця з клубу попереднім влітку символізував кінець епохи для "червоних дияволів", але команда як і раніше не бажала здаватися навіть у найважчих ситуаціях. Алехандро Домінгес і Джоел Кемпбелл точними ударами наблизили "Олімпіакос" до першої за 15 років путівкою до чвертьфіналу Ліги чемпіонів. Однак цій мрії не судилося збутися. Першу скрипку в Манчестері виконав Робін ван Персі. Спочатку він відкрив рахунок з 11-метрової позначки, потім додав другий гол в компенсований до першого тайму час, а добив суперників ударом зі штрафного незабаром після перерви. Цей хет-трик став для голландського форварда першим в Лізі чемпіонів, а "Манчестер Юнайтед" вперше за 30 років відіграв таку фору - з тих пір як переміг "Барселону" в Кубку кубків.

***

"ПСЖ" - "Челсі" - 3:1

"Челсі" - "ПСЖ" - 2:0

2013/14, 1/4 фіналу

І знову "Челсі"! У першому матчі команда Жозе Моурінью програла з рахунком 1: 3. Давид Луїс в другому таймі вразив власні ворота, а на 93-й хвилині "синіх" добив Хав'єр Пасторе. Однак, як з'ясувалося пізніше, ключовим виявився виїзний гол Едена Азара з пенальті. Через шість днів Андре Шюррле відкрив рахунок на "Стемфорд Брідж". Вирішальний же м'яч провів Демба Ба, який теж вийшов на заміну. У підсумку "Челсі"відсвяткував перемогу за правилом виїзного гола.

***

"Порту" - "Баварія" - 3:1

"Баварія" - "Порту" - 6:1

2014/15, 1/4 фіналу

"Порту" не виходив до півфіналу Ліги чемпіонів з тих пір, як виграв її в 2004 році. Однак дубль Рікарду Куарежми в стартові 10 хвилин першого матчу з "Баварією" дозволив португальським уболівальникам повірити, що вже тепер-то у них все вийде. До перерви Тьяго Алькантара скоротив відставання гостей, але гол Джексона Мартінеса зберіг за "Порту" солідну перевагу. "Баварія" ще жодного разу не відігравалася в єврокубках після поразки з різницею в два м'ячі, але після закінчення всього 22 хвилин матчу-відповіді рахунок за сумою двох матчів вже був рівним. Відзначилися Тьяго Алькантара і Жером Боатенг. До перерви "Порту" був остаточно зім'ятий: Роберт Левандовскі оформив дубль, а ще один гол не без допомоги рикошету забив Томас Мюллер. Другий тайм перетворився на формальність - суперники забили по голу, їх на свій рахунок записали Джексон Мартінес і Хабі Алонсо.

***

"Вольфсбург" - "Реал" - 2:0

"Реал" - "Вольфсбург" - 3:0

2015/16, 1/4 фіналу

"Вольфсбург" вперше грав на цій стадії, а протистояв йому найдосвідченіший учасник чвертьфіналу Ліги чемпіонів. Втім, "вовки" не знітилися, і голи Рікардо Родрігеса і Максиміліана Арнольда наблизили німецький клуб до гучної сенсації. Втім, самі мадридці не панікували. І в столиці Іспанії німцям дійсно довелося туго. Кріштіану Роналду оформив дубль протягом 86 секунд, і до 17-й хвилині "Реал" повів 2:0. Ударом зі штрафного на 77-й хвилині португалець оформив свій черговий хет-трик і вибив "Вольфсбург" з турніру.

Фото: ©Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-