МОК продовжив

МОК продовжив "допінгові" санкції проти Росії

Укрінформ
Міжнародний олімпійський комітет (МОК) продовжив санкції щодо Росії у зв'язку з допінговими скандалами.

Про це йдеться в матеріалах МОК, повідомляє ТАСС

"Виконком МОК прийняв рішення продовжити тимчасові заходи, прийняті щодо Росії 19 липня до подальшого повідомлення. Доки вищезгадані процеси не будуть завершені, виконком вживатиме усіх необхідних заходів і санкцій в контексті Олімпійських ігор, таких як дискваліфікації спортсменів, а також виключення замішаних у (допінгових) справах посадовців або чиновників", - говориться в матеріалах. 

Крім того, поза Олімпійськими іграми міжнародні федерації мають право на будь-які додаткові санкції відносно спортсменів і співробітників, що їх супроводжують у рамках міжнародних змагань, потенційно аж до призупинення членства національних федерацій, зазначається в повідомленні МОК.

У п'ятницю, 9 грудня, WADA планує опублікувати остаточну доповідь незалежної комісії, розслідування якої почалося у зв'язку із звинуваченнями в допінгу російських спортсменів на Олімпійських іграх в Сочі, у тому числі маніпуляціями з пробами в акредитованій WADA антидопінгової лабораторії. 

Після публікації першої частини доповіді 18 липня усі російські легкоатлети, а також деякі спортсмени, що не відповідають виставленим МОК критеріям, були не допущені до Ігор в Ріо-де-Жанейро. Паралімпійська збірна Росії у повному складі пропустила Ігри через оприлюдені в доповіді факти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-