В IAAF у рамках реформи буде створено антидопінговий орган

В IAAF у рамках реформи буде створено антидопінговий орган

Укрінформ
Конгрес Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) в суботу, 3 грудня, схвалив реформи, запропоновані президентом організації Себастьяном Коу.

За їх прийняття проголосувало 182 члени асоціації, проти - 10, ще 5 голосів визнані недійсними, повідомляє DW.

Реформа, зокрема, припускає обмеження президентських повноважень. Президент і члени виконавчої ради не зможуть займати свої пости більше 12 років, також буде посилено контроль над їх діяльністю.

За інформацією ЗМІ, реформи припускають посилення боротьби з допінгом - в IAAF буде створено новий незалежний антидопінговий орган.

Крім того, реформи припускають досягнення гендерного балансу. Мета - досягти того, щоб в раді організації до 2023 року було 13 чоловіків і 13 жінок.

Як відомо, Коу було обрано президентом IAAF в серпні 2015 року. Після допінгового скандалу, що вибухнув в легкій атлетиці, саме він був відповідальним за публічне представлення позиції IAAF.

У листопаді цього року глава секретаріату Коу - Нік Девіс зізнався в отриманні 25 тисяч фунтів стерлінгів за приховування позитивних допінг-проб російських легкоатлетів. Комітет з етики IAAF усунув Девіса з посади у зв'язку з підозрами в тому, що напередодні чемпіонату світу з легкої атлетиці в 2013 році в Москві він намагався приховати масштаби допінгового скандалу за участю російських спортсменів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-