В Україні навчається понад 76,5 тисяч іноземних студентів

В Україні навчається понад 76,5 тисяч іноземних студентів

Укрінформ
В Україні навчається понад 76,5 тис. іноземних студентів зі 155 країн світу, найчастіше іноземців привалює в українській освіті ії якість і вартість навчання.

Як передає Укрінформ, про це під час Всеукраїнського форуму “Україна 30: Імідж України” повідомила директор Державного центру міжнародної освіти Олена Шаповалова.

“На сьогодні у нас понад 76,5 тисяч іноземних студентів здобувають освіту в Україні із 155 країн світу. Коли ми говоримо що саме їх приваблює і як ми можемо популяризувати Україну саме серед іноземних студентів , ми запитали самих студентів. Це зазвичай якісна освіта, вартість навчання, міжнародне визнання, міжнародні зв’язки, міжнародна колаборація. Це важливі фактори для вибору дестинації для навчання серед іноземних студентів. ...На сьогодні понад 400 університетів навчають іноземних студентів. Програми є як повністю англомовні, таких в Україні понад 300, так і повністю україномовні після навчання на підготовчому відділенні”, - розповіла Шаповалова.

Вона додала, що згідно з опитуванням, яке провів Державний центр міжнародної освіти, іноземні студенти обирають українські виші через якість освіти та можливість практичного навчання, найбільше це стосується студентів медичних вишів. Також важливими є, окрім вартості навчання, вартість проживання, визнання українського диплому на батьківщині студента, можливість працевлаштування.

Читайте також: В Україні понад чотири тисячі закладів освіти не мають централізованого водопостачання

За словам Шаповалової, понад 50% опитаних іноземних студентів відповіли, що рекомендуватимуть Україну своїм друзям, як країну для отримання освіти. Також понад 50% опитаних сказали, що обрали Україну завдяки рекомендаціям своїх друзів.

“Це створює для на величезні можливості. Це говорить про те, що ми з нашим новим сайтом, із сайтом http://ukraina.ua/ маємо великі можливості розказати про здобуття освіти в Україні, про ту конкурентну спроможність, яку вони отримають з українським дипломом”, - сказала Шаповалова.

Також, за ії словами, однією з конкурентних переваг Україні в сфері освіти є те, що українські університети входять до світових рейтингів, зокрема до рейтингу QS, рейтингу Times, Шанхайського рейтингу університетів.

Читайте також: Ректор університету Шевченка: найбільше абітурієнтів хочуть стати філологами

Також студенти при обранні українських вишів враховують як міжнародний (міжнародні рейтинги, глобальні тренди студентської мобільності, економічну та політичну ситуацію в регіоні, так і внутрішній контекст (інтернаціоналізація освітніх програм, інфраструктура, гуртожитки, служби підтримки, адаптації в університетах тощо).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-