За Шишовим велося стеження - Білоруський дім в Україні

За Шишовим велося стеження - Білоруський дім в Україні

Укрінформ
Білоруський дім в Україні заявляє, що за главою організації Віталієм Шишовим велося стеження.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на Телеграм-каналі Білоруського дому в Україні (БДУ).

«Віталій Шишов стояв біля витоків створення Білоруського дому в Україні і був главою нашої організації. Переїхати в Україну Віталій був змушений восени 2020 року, після виходу на гомельські протести в серпні і подальшого активного протистояння узурпаторам влади в Білорусі», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Монастирського закликали взяти під контроль розслідування смерті Шишова

У БДУ наголосили, що в організації Шишов брався абсолютно за всі сфери діяльності: допомога релокантам, проведення акцій проти режиму Олександра Лукашенка, звернення в держоргани для просування законопроєктів, що допомагають співвітчизникам, формування діаспори в Україні.

«За Віталієм велося стеження. Про факти були відповідні повідомлення поліції. Також нас не раз попереджали як місцеві джерела, так і свої люди в РБ про всілякі провокації аж до викрадення та ліквідації. Віталій стоїчно і з гумором ставився до цих попереджень, заявляючи, що хоч так, можливо, БДУ вийде з інфовакууму», - зазначається в повідомленні.

У БДУ переконані, що «це спланована чекістами операція з ліквідації дійсно небезпечного режиму білоруса».

Читайте також: У Києві знайшли повішеним зниклого білоруса Шишова

В організації також заявили, що будуть продовжувати добиватися істини в загибелі Шишова.

Також у БДУ повідомили, що сьогодні о 19:00 біля Посольства Білорусі в Києві (вул. Коцюбинського, 3) відбудеться акція пам'яті Шишова.

Як повідомляв Укрінформ, 3 серпня в Києві в парку знайшли повішеним громадянина Білорусі Віталія Шишова, який зник у понеділок, 2 серпня.

Поліція почала кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) і перевірятиме всі версії, в тому числі версію вбивства, замасковану під суїцид.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-