В університет Шевченка надійшло близько 600 заяв про вступ від іноземців - ректор

В університет Шевченка надійшло близько 600 заяв про вступ від іноземців - ректор

Укрінформ
До Київського національного університету імені Тараса Шевченка наразі надійшло близько 600 заяв про вступ від іноземних абітурієнтів.

Про це ректор вишу Володимир Бугров сказав під час брифінгу про перші підсумки вступної кампанії 2021 року та з нагоди 187-річчя офіційного відкриття КНУ імені Шевченка, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

"Календар для вступу іноземних громадян відрізняється від календаря для громадян України. У травні почалося видання запрошень, тому що міграційна і прикордонна служби вимагають певний статус. Остаточна вступна кампанія для іноземних громадян завершиться у вересні. Зараз ми маємо близько 600 заяв від вступників з різних країн", – сказав Бугров.

Читайте також: Ректор університету Шевченка розповів, скільки студентів зарахували на бюджет

За його словами, найбільшою популярністю серед іноземних абітурієнтів користуються, зокрема, англомовна програма зі спеціальності 222 "Медицина" в навчально-науковому центрі "Інститут біології та медицини", а також 292 "Міжнародні економічні відносини" в Інституті міжнародних відносин.

Читайте також: Університет Шевченка позбавив Лукашенка звання почесного доктора

Водночас Бугров зауважив, що наразі спостерігається великий наплив абітурієнтів із Туркменістану, які зазвичай для навчання обирають Інститут геології, а також фізичний та механіко-математичний факультети.

"Сьогодні ми не сподіваємося на великі показники, тому що існують обмеження в пересуванні. Якщо зможемо (прийняти до вишу – ред.) 600-700 студентів, це буде дуже позитивний результат", — підсумував ректор.

Читайте також: Ректор університету Шевченка: найбільше абітурієнтів хочуть стати філологами

Як повідомляв Укрінформ, на всі освітні ступені та спеціальності цьогоріч до КНУ імені Шевченка було подано 66 935 заяв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-