Швидке поширення і ризик повторного зараження – у МОЗ назвали особливості штаму Delta

Швидке поширення і ризик повторного зараження – у МОЗ назвали особливості штаму Delta

Укрінформ
Однією з найважливіших особливостей штаму "Дельта" є підвищена швидкість його поширення.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

"Підвищена сама швидкість поширення цього штаму оцінюється рівно у 2 рази швидше, ніж штам "Альфа". За останній місяць по багатьох державах із 18%, які раніше займав штам "Дельта", цей відсоток виріс до 85%", – сказав він.

Наразі, за даними МОЗ, є інформація, що інфікування штамом "Дельта" має тяжчий перебіг, і відповідно частіше призводить до госпіталізації.

Читайте також: В Україні підтвердили 17 випадків зараження штамом Delta

У МОЗ наголошують, що у зв’язку з усе більшою кількістю вакцинованих, кількість смертельних випадків внаслідок COVID-19 знижується, тому складно прогнозувати, чи має штам "Дельта" вищий показник летальності. Ймовірно, для нового штаму характерний підвищений шанс повторного зараження: сироватка крові перехворілих початковим штамом та штамом "Альфа" проявляла нижчу здатність до нейтралізації.

Стосовно ефективності вакцин проти штаму "Дельта", в МОЗ зазначили, що дослідження свідчать, що зниження ефективності вакцин проти зараження штамом "Дельта" було вираженим у тих, хто отримав лише одну дозу для вакцин з дводозним режимом.

Читайте також: Третя доза Pfizer збільшує рівень антитіл проти штаму Delta в 11 разів – виробник

Окрім вакцинації, залишаються ефективними решта методів запобігання поширенню вірусу: миття рук, носіння масок, що покривають рот та ніс, дотримання фізичної дистанції.

Як повідомляв Укрінформ, 28 липня Кабінет Міністрів ухвалив зміни до карантинної постанови, якими запровадив для осіб, які прибули з Російської Федерації, Республіки Індія та перебували на їх території більше 7 днів протягом останніх 14 днів, перебування на самоізоляції або обсервації. Зокрема для них буде встановлена обов’язкова 14-денна самоізоляція або обсервація, яка розпочинається з моменту перетину державного кордону, без права її дострокового завершення.

Читайте також: Штам Delta атакує світ: список країн, куди вже дісталася мутація

Також буде скасована вимога обов’язкового експрес-тестування в пунктах пропуску через державний кордон для осіб, які прибули з Індії, Великої Британії, Росії, Португалії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-