На вересень-грудень для боротьби з COVID необхідно від 5 до 10 мільярдів – Нацслужба здоров’я

На вересень-грудень для боротьби з COVID необхідно від 5 до 10 мільярдів – Нацслужба здоров’я

Укрінформ
На фінансування надання медпослуг з лікування COVID-19 у вересні-грудні 2021 року необхідно від 5 до 10 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу сказала заступник директора департаменту замовлення медичних послуг та лікарських засобів Національної служби здоров'я (НСЗУ) Ганна Фенчак.

“Ми моделювали три сценарії розвитку пандемії — від оптимістичного до песимістичного - і розуміємо, що на 4 місяці 2021 року - осінь і грудень - додаткова потреба буде складати від 5 до 10 млрд грн. Але це лише за умови, коли кошти розподілятимуться ефективно, маршрути пацієнтів побудовані правильно, коли лікарня не стоїть напівпорожня... Ми говоримо про лікарню, яка надає ефективно допомогу, в якій пацієнти мають все необхідне медичне забезпечення, лікарські засоби, доступ до кисню“, - зазначила Фенчак.

Вона додала, що у випадку розширення мережі медзакладів, які надають допомогу при COVID-19, залучення неефективних команд, ця сума може бути збільшена.

Читайте також: На боротьбу з COVID за пів року спрямували ₴26 мільярдів – на що пішли гроші

Фенчак нагадала, що зараз НСЗУ щомісячно здійснює виплати лікарням, задіяним у наданні меддопомоги пацієнтам з коронавірусом за пакетом “Стаціонарна допомога пацієнтам з COVID-19”, який включає в себе забезпечення лікарськими засобами, доплати до 300% лікарям, середньому та молодшому медичному персоналу.

Як повідомляв Укрінформ, в червні Кабмін перерозподілив 1,2 млрд грн на фінансування 249 лікарень, які мають договір з НСЗУ на пакет лікування COVID-19.

За даними НСЗУ, станом на 1 червня Нацслужба здоров'я виплатила понад 1 млрд 331 млн грн 327 лікарням за надання допомоги пацієнтам з COVID-19 у квітні. Протягом січня-травня 2021 року НСЗУ виплатила лікарням понад 6,5 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-