Ватажок «тітушок» на Майдані Крисін уник відповідальності за трьома статтями

Ватажок «тітушок» на Майдані Крисін уник відповідальності за трьома статтями

Укрінформ
Дарницький районний суд міста Києва звільнив Юрія Крисіна, засудженого за організацію нападу на журналіста В'ячеслава Веремія у 2014 році, від кримінальної відповідальності за трьома статтями у справі про викрадення та катування активістів у січні-лютому 2014 року.

Як передає Укрінформ, про це інформує у Фейсбуці ГО “Адвокатська дорадча група”, об’єднання адвокатів, що займається справами Майдану, адвокати родичів Героїв Небесної Сотні.

“Дарницький суд Києва 26 липня 2021 року звільнив Юрія Крисіна від кримінальної відповідальності за трьома статтями обвинувачення за спливом строків давності. Залишилось лише обвинувачення за ст. 127 КК — катування”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, мова йде про статті 296 (хуліганство вчинене групою осіб), 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів, демонстрацій) та 146 (незаконне позбавлення волі, викрадення людини вчинене з корисливих мотивів щодо двох чи більше осіб) ККУ. Активісти пояснили, що саме за цими статтями Крисіна звільнили від відповідальності.

Читайте також: Організатор «тітушок Майдану» Крисін отримав нову підозру

Як повідомлялося, Юрій Крисін є фігурантом справи про викрадення та катування активістів у січні-лютому 2014 року. Цю справу розглядає Дарницький райсуд Києва.

Крисін вже засуджений у справі вбивства “тітушками” журналіста В’ячеслава Веремія до 5 років позбавлення волі. В грудні 2017 року суд першої інстанції засудив Крисіна до 4 років умовно. Але у червні 2018 року Апеляційний суд скасував це рішення, змінивши вирок на 5 років тюрми, Верховний Суд підтвердив рішення Апеляційного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-