Штрафи за незаконне носіння держнагород пропонують підняти до 85 тисяч

Штрафи за незаконне носіння держнагород пропонують підняти до 85 тисяч

Законопроєкт
Укрінформ
Народні депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт, яким пропонується підвищити штрафи за незаконне носіння держнагород до 85 тисяч гривень.

Текст відповідного документа №5830 оприлюднено на сайті парламенту, передає Укрінформ.

Так, проєктом закону “Про внесення змін до статті 186-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за незаконні дії щодо державних нагород)” пропонується встановити штрафи за незаконне виготовлення знаків державних нагород у розмірі від п’ятисот до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8 500 грн до 85 000 грн) з конфіскацією відповідного знаку. Аналогічне покарання передбачається за привласнення або носіння знаків державних нагород особою, яка не має на це право.

Читайте також: «Ти знаєш, хто я такий?!»: у Києві презентували проєкт про порушення паркування

Водночас зазначається, що до особи, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі самі порушення, буде застосовано штраф від тисячі до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 грн до 170 000 грн) з конфіскацією відповідного знаку державної нагороди.

Очікується, що ухвалення законопроєкту дасть можливість впорядкувати законодавство щодо посилення відповідальності за незаконні дії стосовно державних нагород.

Читайте також: Штрафу в 325 мільйонів «Новій пошті» не буде - голова Держпродспоживслужби

Як повідомлялося, нині в Україні купівля, продаж, обмін ордена, медалі, нагрудного знака до почесного звання, президентської відзнаки тощо, а так само їх привласнення або носіння особою, яка не має на те права, – тягнуть за собою попередження або накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією цих атрибутів.

Незаконне виготовлення цих орденів, медалів, нагрудних знаків або їх носіння тягнуть за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією відповідних атрибутів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-