Ексвласника банку «Фінанси та кредит» Жеваго арештували заочно

Ексвласника банку «Фінанси та кредит» Жеваго арештували заочно

Укрінформ
Суд заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для ексвласника АТ «Банк «Фінанси та кредит» і колишнього народного депутата Костянтина Жеваго.

Як передає Укрінформ, відповідна інформація зазначена у картці на ім'я Жеваго у розшукових обліках МВС.

“Запобіжний захід: тримання під вартою”, - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що дата зникнення Жеваго - 24 вересня 2019 року у Києві, а статті обвинувачення - ч. 5 ст. 191 (організація розтрати чужого майна за попередньою змовою), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом в особливо великих розмірах) ККУ.

Читайте також: Нацбанк відсудив Білоцерківську ТЕЦ у Жеваго

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня 2019 року Шевченківський районний суд м. Києва ухвалив рішення щодо стягнення з колишнього власника банку "Фінанси та кредит" Костянтина Жеваго 1,539 млрд грн на користь Національного банку в рахунок погашення заборгованості банку за наданими раніше кредитами рефінансування.

Читайте також: До трійки найзаможніших українців увійшли Ахметов, Пінчук та Жеваго – Forbes

У серпні 2019 року ДБР повідомило двом топменеджерам збанкрутілого банку "Фінанси та кредит" про підозру в розтраті 2,5 млрд грн фінустанови.

15 липня цього року у ДБР поінформували, що за запитом Державного бюро розслідувань ексвласника банку «Фінанси та кредит», колишнього народного депутата Верховної Ради України III-VIII скликань оголосили у міжнародний розшук.

Фото: LIGA.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-