СБУ не дала вивезти з України комплектуючі до ЗРК

СБУ не дала вивезти з України комплектуючі до ЗРК

Фото
Укрінформ
Контррозвідники СБУ запобігли незаконному переправленню за кордон військових товарів, що підлягають державному експортному контролю.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ

Встановлено, що протиправну діяльність організував колишній працівник одного з вітчизняних оборонних заводів. До оборудки він залучив декількох знайомих з Київської та Житомирської областей.

Спільники налагодили механізм незаконного привласнення військового майна, у тому числі комплектуючих до зенітно-ракетних комплексів малого і дальнього радіусу дії, а також конструкторську документацію до цих видів озброєння.

Контррозвідка СБУ запобігла нелегальному вивезенню з України військових товарів / Фото: СБУ

Правоохоронці викрили одного з учасників групи під час перевезення 6 військових приладів до столиці.

У ході обшуків за місцями проживання та тимчасового перебування зловмисників правоохоронці виявили документи, що підтверджують незаконну діяльність, та комплектуючі частини до зенітно-ракетного озброєння.

Вилучені предмети направлено на експертизу.

Читайте також: Майже 12 тисяч фейкових акаунтів: СБУ ліквідувала потужну проросійську ботоферму

Слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження за такими статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю), ч. 3 ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових та інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем).

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності причетних до нього осіб.

Як повідомлялось, контррозвідники Служби безпеки України запобігли незаконному вивезенню за межі України запасних частин до військової авіаційної техніки.

Фото: пресцентр СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-