Українців закликають дотримуватися заходів безпеки попри «зелену» карантинну зону

Українців закликають дотримуватися заходів безпеки попри «зелену» карантинну зону

Укрінформ
Заступник міністра охорони здоров’я України, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін закликає українців дотримуватися заходів безпеки попри “зелену” карантинну зону.

Про це він сказав в інтерв’ю виданню “Апостроф”, передає Укрінформ.

“Незважаючи на те, що ми зараз відносимося до "зеленої зони" епідбезпеки, не варто забувати про прості правила. Щоб запобігти поширенню коронавірусної хвороби нам потрібно вакцинуватися, носити маски в людних місцях, дотримуватися соціальної дистанції, уникати скупчень людей і користуватися антисептичними засобами. COVID-19 все ще серед нас, і ми повинні робити все для того, щоб уберегти себе і оточуючих нас людей”, - наголосив головний санлікар.

Він розповів, що наразі в Україні щодня робиться понад 100 тисяч щеплень проти COVID-19, ці темпи зростатимуть паралельно з надходженням нових вакцин та відкриттям нових майданчиків для вакцинації.

“Ми успішно ведемо комунікаційну кампанію щодо популяризації вакцинації проти COVID-19 серед населення. Соціологія дійсно показує зростання бажаючих зробити щеплення”, - додав Кузін.

Він також висловив сподівання, що до кінця 2021 року вдасться вакцинувати 70% дорослого населення України.

Читайте також: В Україні можуть послабити карантин для вакцинованих від COVID-19

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів продовжив карантин в Україні до 31 серпня 2021 року, при цьому на всій території країни встановлюється “зелений” рівень епідемічної небезпеки. При “зеленому” рівні епідемічної небезпеки в Україні перетин державного кордону з будь-яких країн є безперешкодним для громадян України або іноземців з посвідкою на постійне проживання. Так само безперешкодно громадяни України можуть перетинати КПВВ.

Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона проходила у п’ять етапів. Нині в країні вже п’ятий етап, що стартував 21 липня, упродовж якого щеплення можуть отримати всі охочі віком від 18 років.

Упродовж минулої доби, 24 липня, в Україні вакцинували проти COVID-19 71 571 людину. Загалом від початку вакцинальної кампанії щеплено 3 060 561 людину, з них отримали 1 дозу – 3 060 559 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 1 702 884 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-