Консультативна рада розглянула збільшення фінансування програм для ветеранів війни

Консультативна рада розглянула збільшення фінансування програм для ветеранів війни

Укрінформ
Консультативна рада у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України розглянула питання щодо збільшення фінансування низки програм для ветеранів, зокрема щодо забезпечення житлом захисників України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

“В Офісі Президента відбулося засідання Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України, у якому взяли участь голови та представники консультативних рад при обласних державних адміністраціях, представники Міністерства у справах ветеранів, Офісу Глави держави”, - йдеться в повідомленні.

Голова Консультативної ради Сергій Куніцин повідомив, що зустріч у такому складі відбувається вперше, метою сьогоднішнього засідання є обговорення діяльності цього органу в Києві та областях, знайомство з очільниками ради.

Одним з важливих питань він також назвав ознайомлення учасників зустрічі та затвердження меморандуму про взаємодію.

Голова Консультативної ради з питань забезпечення прав і свобод захисників України Альона Вербицька поінформувала учасників зібрання про діяльність очолюваного нею органу. Вона наголосила на важливості налагодження взаємодії з кожним з учасників, щоб захисники України в разі потреби мали доступ до справедливості й об’єктивного розгляду кримінальних проваджень і судових рішень у справах проти них.

Заступник міністра у справах ветеранів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Володимир Левчук розповів про свій напрям діяльності, зокрема про реалізацію ініціативи зі створення цифрового реєстру ветеранів. За словами заступника міністра, нині триває тестування його роботи, до Дня Незалежності запланована презентація електронного кабінету ветерана.

Читайте також: В Україні запускають ветеранський бренд для товарів та бізнесу

“Окремо Сергій Куніцин виніс на розгляд питання щодо збільшення фінансування низки програм для ветеранів, зокрема щодо забезпечення житлом захисників України. Адже серед них – багато переселенців із тимчасово окупованих Криму та окремих районів Донбасу, чиє майно залишилося на непідконтрольній нині території. Йдеться про близько 4 тис. ветеранів, які потребують житла. Наразі фінансування в обсязі 280 млн грн на рік дає змогу закрити близько 7% від загальної потреби, - йдеться в повідомленні.

Консультативна рада у справах ветеранів має на меті звернутися до Міністерства ветеранів щодо порушення на рівні уряду питання про внесення змін до бюджету на поточний рік задля збільшення фінансування вказаної програми та роботи над закладенням до бюджету на 2022 рік більшої суми.

Як повідомляв Укрінформ, 23 липня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час наради щодо стану забезпечення житлом такої категорії ВПО заявив, що держава у 2021 році має забезпечити власним житлом щонайменше 400 внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-