ДБР викрило банду, яка вимагала гроші у поранених на фронті

ДБР викрило банду, яка вимагала гроші у поранених на фронті

Фото
Укрінформ
Оперативники Державного бюро розслідувань викрили злочинне угруповання, яке вимагало гроші у поранених на фронті військовослужбовців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДБР.

«Організував угруповання голова однієї з міжрайонних медико-соціальних експертних комісій Київщини. Очільник МСЕК залучив до протиправної діяльності колишнього працівника медслужби військової частини області, якого звільнили за хабарництво та його водія», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що зловмисники брали 4 тис. доларів за оформлення групи інвалідності пораненим військовослужбовцям Збройних сил України та іншим учасникам ООС. Також вони брали гроші у бійців за визначення зв'язку поранення або каліцтва з бойовими діями.

Читайте також: Хабар на мільйон: Венедіктова підписала підозру заступнику голови Харківської облради

Крім того, встановлені факти підробки документів щодо інвалідності осіб, які взагалі не були в районі ООС. Гроші, які виділяла держава таким «пораненим», члени злочинної групи ділили між собою.

Працівники ДБР встановили понад 20 фактів передання неправомірної вигоди представникам угруповання.

Також встановлено 28 осіб, які платили за вирішення питання щодо отримання групи інвалідності.

Читайте також: На Франківщині затримали чиновника Пенсійного фонду за «відкати» на тендерах

Проведено 7 обшуків у фігурантів кримінального провадження. У них вилучили 13 тис. доларів, документи, підроблені кліше печаток військових частин Міноборони, медичних установ та лікарських штампів, які вони використовували для підробки документів.

Четвер, 22 липня, трьох учасників організованої злочинної групи затримали «на гарячому» під час передачі 1 тис. 500 доларів.

ДБР викрило злочинне угруповання, яке вимагало гроші у поранених на фронті бійців / Фото: ДБР

ДБР повідомило їм про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою за попередньою змовою групою осіб ( ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України за різними видами співучасті).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, 4 червня слідчі Територіального управління ДБР у Полтаві направили до суду обвинувальний акт стосовно начальника одного із секторів Нацполіції в Харківській області, який «за відкати» прискорював оформлення соціальних виплат поліцейським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-