Хабар на мільйон: Венедіктова підписала підозру заступнику голови Харківської облради

Хабар на мільйон: Венедіктова підписала підозру заступнику голови Харківської облради

Укрінформ
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру заступнику голови Харківської обласної ради та адвокату.

Про це вона написала у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

"Мною були підписані повідомлення про підозру заступнику голови Харківської обласної ради та адвокату. Кримінальне провадження зареєстроване на самому початку 2021 року і весь цей час тривало слідство, детективи і прокурори збирали докази у процесуальний спосіб", - зазначила генпрокурор.

За її словами, під час проведення слідчих і процесуальних дій було встановлено, що фігуранти цієї справи фактично вимагали грошові кошти за свою “допомогу” в питанні працевлаштування посадовця, а згодом вказані ними суми були фактично їм передані. Всі ці факти належним чином зафіксовані детективами і прокурорами, підкреслила Венедіктова.

Читайте також: Заступника голови Харківської облради викрили на «торгівлі» посадою

Вона подякувала партнерам із НАБУ і колегам із САП за гарно сплановану і прекрасно проведену операцію.

Венедіктова також висловила жаль з приводу того, що йдеться про її рідне місто і рідну область, але “це нічого не міняє і не змінить”. За словами генпрокурора, політична приналежність фігурантів їм також не допоможе, а скоріше навпаки - увага до представників команди влади в подібних випадках має значення.

Читайте також: НАБУ проводить слідчі дії у Харківській облраді

Як повідомляв Укрінформ, заступника голови Харківської обласної ради ради та його адвоката викрили на хабарі 1 млн 50 тис. грн. Гроші вимагали від директора комунального підприємства за те, щоб той залишився на посаді

За даними відомства, неправомірну вигоду передавали частинами, після отримання останнього траншу в 350 тис. грн учасників корупційного злочину й викрили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-