СБУ не дала вивезти з України агрегати для військових гелікоптерів

СБУ не дала вивезти з України агрегати для військових гелікоптерів

Фото
Укрінформ
Контррозвідники СБУ у Дніпрі заблокували канал постачання за кордон товарів, які підлягають обов’язковому експортному контролю.

Як передає Укрінформ, йдеться про агрегати та високоточне обладнання, яке можна також використовувати для обладнання військових гелікоптерів, повідомляє СБУ.

За попередніми даними, «схему» організував місцевий житель. Він налагодив особисті зв’язки у військових частинах та на оборонних підприємствах країни. Саме вони стали для ділка «базою постачання».

Щоб приховати відомості про походження та використання обладнання, ділок вносив недостовірні дані у супровідну документацію.

«Товар» призначався для вивозу до країн пострадянського простору та азійського регіону. Потенційних замовників зловмисник шукав в інтернеті.

Читайте також: СБУ за пів року викрила три агентурні мережі й затримала 18 агентів РФ

У ході обшуків за місцями мешкання правопорушника вилучено товарів подвійного використання на майже пів мільйона гривень, а також печатки, штампи, підроблену документацію та комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України організатору оборудки повідомлено про підозру.

Читайте також: СБУ з початку року нейтралізувала понад тисячу кібератак на державні ресурси

Як повідомляв Укрінформ, співробітники СБУ затримали організатора схеми незаконного відправлення за кордон комплектуючих до броньованих евакуаційних машин БРЕМ-1.

Житель Хмельницького налагодив канал незаконного експорту військової продукції до кількох країн Центральної Європи та Північної Америки. Для нелегального транскордонного переміщення використовувались сервіси міжнародного поштового зв’язку.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-