ПЦУ проведе святкування до Дня хрещення Руси у Києві

ПЦУ проведе святкування до Дня хрещення Руси у Києві

Укрінформ
Православна церква України 27-28 липня відзначатиме 1033-ю річницю Хрещення Руси-України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ПЦУ в Фейсбуці.

"Менше ніж за тиждень усією православною родиною відзначатимемо знаменну дату – 1033-ю річницю Хрещення Руси-України! Це є добра нагода у молитві піднести подяку за те, що вже понад тисячоліття нас єднає віра в Господа. Запрошуємо вірних єдиної помісної Української православної церкви та представників ЗМІ 27-28 липня приєднатися до святкування у Києві", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у вівторок о 16:45 напередодні дня вшанування пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира у Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі розпочнеться всенічне бдіння.

У середу о 8:30 Блаженнійший митрополит Епіфаній у цьому ж соборі очолить божественну літургію з нагоди відзначення 1033-ї річниці Хрещення Руси-України.

Читайте також: ПЦУ виграла у суді майже всі позови через приєднання релігійних громад - Епіфаній

Цього ж дня об 11:00 урочистості з нагоди свята продовжаться на Володимирській гірці, де Предстоятель Православної церкви України звершить молебень біля пам’ятника святому рівноапостольному князю Володимиру.

Як повідомляв Укрінформ, щороку 28 липня відзначають День Хрещення Русі-України. Це свято встановлено згідно з указом Президента від 25 липня 2008 року. Цього ж дня Православна церква вшановує пам’ять рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Русі.

Фото: pomisna.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-