У Будапешті встановлять пам’ятний хрест загиблим за Україну

У Будапешті встановлять пам’ятний хрест загиблим за Україну

Укрінформ
Міністри закордонних справ України Дмитро Кулеба та Угорщини Петер Сійярто домовилися про вшанування в обох країнах пам’яті загиблих співвітчизників.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з угорським колегою Петером Сійярто пресконференції у Києві.

«Ми домовилися, що в Будапешті буде встановлено пам’ятний хрест загиблим за Україну. Україна у свою чергу надасть дозвіл на виділення додаткової ділянки для розміщення угорського військового кладовища у Підполоззі Закарпатської області», - сказав Кулеба.

Він додав, що це дуже важливий гуманітарний жест обох сторін.

«Переговори з цього питання тривали дуже довго, і я радий, що сьогодні нам з Петером (Сійярто) вдалося поставити в них крапку в інтересах насамперед наших суспільств і вшанування пам’яті наших співвітчизників», - зазначив глава української дипломатії.

Читайте також: Україна та Угорщина взаємно визнали документи про освіту

Як повідомлялося, головуючий в Комітеті міністрів Ради Європи, міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сійярто перебуває в Україні з робочим візитом на запрошення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-