СБУ з початку року нейтралізувала понад тисячу кібератак на державні ресурси

СБУ з початку року нейтралізувала понад тисячу кібератак на державні ресурси

Укрінформ
Кіберфахівці Служби безпеки України нейтралізували понад 1 тис. кібератак та інцидентів на ресурси органів влади та об’єктів критичної інфраструктури упродовж І півріччя 2021 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Активізація таких атак була зафіксована у квітні-травні. Саме у цей час відбувалася концентрація військових формувань РФ уздовж українського кордону.

Одна з масштабних кібератак, заблокована СБУ, – дії хакерського угруповання Armageddon, підконтрольного ФСБ РФ. Хакери намагалися вразити системи електронного документообігу, щоб отримати доступ до секретних даних українських органів державної влади.

Читайте також: Канадська розвідка назвала країни, що стоять за більшістю кібератак на демократію

В СБУ нагадали, що кіберфахівці припинили діяльність 8 ботоферм потужністю понад 35 тис. акаунтів, які поширювали деструктивний контент.

Наприклад, викрито керовану з РФ мережу інтернет-агітаторів, які діяли на території 8 областей і чия активність збіглася з «тарифними протестами». Ще одна агентурна мережа російських спецслужб впливала на настрої українців через Tелеграм-акаунти, інша – через канали «Резидент», «Легитимный», «Картель», «Сплетница».

Щоб захистити національну інформаційну безпеку, за ці пів року СБУ притягнула до кримінальної відповідальності 60 осіб (22 громадян засуджено).

Читайте також: МЗС Норвегії заявляє про причетність Китаю до кібератаки на парламент

Як повідомляв Укрінформ, СБУ з початку року відкрила 328 кримінальних проваджень за ознаками посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, створення терористичних груп чи організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-