Суд зупинив депортацію білоруського активіста Боленкова з України

Суд зупинив депортацію білоруського активіста Боленкова з України

Укрінформ
Суд задовольнив скаргу білоруського активіста Олексія Боленкова на рішення Служби безпеки України щодо видворення його з України.

Про це повідомляє Центр прав людини ZMINA, передає Укрінформ.

"Шостий апеляційний суд задовольнив скаргу білоруського активіста Олексія Боленкова на рішення СБУ щодо депортації з України", йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що суд у справі білоруського активіста Боленкова оголосив перерву 20 липня і продовжив розгляд справи 21 липня. Під будівлею суду 20 липня зібралися на мітинг молодики з протилежними ідеологічними поглядами, які вимагали депортації Боленкова. Там відбулась сутичка під час якої сторони закидали один одного яйцями та розпилили газовий балончик.

Читайте також: Під судом у справі білоруса Боленкова сталася сутичка - кидали яйця та розпилили газ

Поліція швидко навела порядок серед мітингувальників.

Опоненти, які також постійно присутні на мітингах, заявляють, що Боленков – один із засновників терористичного ліворадикального угруповання "Ревдія" і його треба депортувати.

Як повідомлялось, співробітники Національної поліції і Служби безпеки України обшукали квартиру білоруського активіста Боленкова в Києві 21 квітня і попередили його про примусове видворення з території України. Адвокати оскаржили в суді рішення СБУ про депортацію, однак Шевченківський районний суд Києва 22 червня відмовив у задоволенні скарги.

Боленков – білоруський та український активіст, народився у місті Жлобин у Білорусі. Він брав участь у протестах на Майдані Незалежності у 2013-2014 роках. Сам активіст називає себе прибічником анархізму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-