Українці зможуть отримувати гарантію на товар через інтернет: Зеленський підписав закон

Українці зможуть отримувати гарантію на товар через інтернет: Зеленський підписав закон

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо гарантійних зобов'язань в електронному вигляді, який Верховна Рада ухвалила 1 липня.

Про це повідомляє сайт Офісу президента, передає Укрінформ.

Закон передбачає можливість отримання споживачем експлуатаційних документів та гарантійних зобов'язань в електронному вигляді на офіційному вебсайті виробника - йдеться про паспорт або будь-який інший документ на технічно складні побутові товари, що додається до них.

"Ухвалення закону актуальне, оскільки сьогодні споживачі купують усе більше товарів через інтернет-магазини, і багато компаній пропонують реєстрацію в особистих кабінетах з метою ефективної комунікації з ними та надання доступу до експлуатаційних документів. Таким чином здійснюється диджиталізація бізнес-процесів та покращення сервісу, що надається споживачу при гарантійному обслуговуванні товарів", - пояснили в ОПУ.

Читайте також: Зеленський підписав два закони про покращення водопостачання у Києві та на Луганщині

Імплементація положень закону також спрощує умови ведення бізнесу.

Закон набирає чинності на наступний день після його опублікування.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до Закону України “Про захист прав споживачів” щодо гарантійних зобов’язань в електронному вигляді" 1 липня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-