Зеленський підписав два закони про покращення водопостачання у Києві та на Луганщині

Зеленський підписав два закони про покращення водопостачання у Києві та на Луганщині

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію угоди з Францією щодо фінансування проєкту з покращення постачання питної води на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

"Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про ратифікацію Рамкового договору між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо підтримки фінансування проєкту з покращення постачання питної води в Луганській області» № 1609-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 1 липня 2021 року", - йдеться в повідомленні.

Угода, укладена 13 травня цього року в Києві, передбачає фінансування проєкту з покращення постачання питної води в Луганській області, що включає реконструкцію та модернізацію інфраструктури видобування й розподілу питної води з метою досягнення максимального потоку води об'ємом 135 тис. куб. м на добу.

Читайте також: На Вінниччині підготували обласну програму «Питна вода» на 2021-2025 роки

Зазначається, що українська сторона зобов’язується провести операції з розмінування в робочій зоні перед приїздом французьких постачальників та розробити протокол безпеки перед початком робіт.

Згідно з договором, французька сторона надає кредит для фінансування проєкту, суб’єктом з реалізації якого визначено комунальне підприємство «Попаснянський районний водоканал». Загальний нагляд та координацію проєкту здійснює Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Кредит надається на суму, що не перевищує 70 млн євро, і призначається для фінансування 100% реалізації проєкту та використовується для фінансування контрактів на придбання у Франції товарів, робіт і послуг на суму не менше 70% від загальної суми кредиту; придбання українських або іноземних товарів, робіт і послуг на суму в межах 30% від суми кредиту.

Для реалізації проєкту уряд Франції надає субкредит «Попаснянському районному водоканалу». Гарантом виконання зобов’язань у межах субкредитного договору виступає Луганська ОДА.

Кредит надається на строк 40 років, включно з пільговим періодом (15 років). Відсоткова ставка за кредитом становить 0,0092% річних. Для отримання кредиту контракт має бути прийнятий до виконання не пізніше 31 грудня 2023 року.

Також Президент підписав закон про ратифікацію угоди з Францією щодо покращення водопостачання в Києві.

"Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про ратифікацію Рамкового договору між урядом України та урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки проєкту з покращення водопостачання у місті Києві» № 1608-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 1 липня 2021 року", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Львівській лікарні подарували очисну систему води

Угода була укладена 13 травня цього року в Києві. Вона передбачає фінансування інвестиційного проєкту з покращення водопостачання у столиці, що складається з трьох частин: захист Деснянської та Дніпровської водопровідних станцій від гідравлічних ударів; заміна двох трубопроводів, що йдуть від Деснянської водопровідної станції, та проведення дослідження у пілотній зоні в мережі водопостачання з метою зменшення водовтрат; оптимізація роботи Деснянської водопровідної станції та будівництво цеху рециркуляції для очищення промивних вод та утилізації осадів очищення промивних вод. Суб’єктом з реалізації проєкту визначено ПрАТ «АК «Київводоканал».

Договір передбачає, що французька сторона надає кредит на суму, що не перевищує 70 млн євро, і призначається для фінансування 100% реалізації проєкту та використовується для фінансування контракту на придбання у Франції французьких товарів, робіт і послуг на суму не менше 70% від загальної суми кредиту; придбання українських або іноземних товарів, робіт і послуг на суму в межах 30% від суми кредиту; виконання контрактів з відповідними субпідрядниками перебуває у сфері відповідальності французького постачальника.

Для реалізації проєкту уряд Франції надає субкредит «Київводоканалу». Гарантом виконання зобов’язань субкредитного договору виступає Київська міська рада.

Кредит надається на строк 40 років, включно з пільговим періодом (15 років). Відсоткова ставка за кредитом становить 0,0092% річних. Для отримання кредиту контракт має бути прийнятий до виконання не пізніше 31 грудня 2023 року.

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня Верховна Рада ратифікувала договір між урядами України та Французької Республіки щодо фінансування проєкту з покращення водопостачання у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-