Вбивство Вороненкова: суд залишив під арештом одного з обвинувачених

Вбивство Вороненкова: суд залишив під арештом одного з обвинувачених

Укрінформ
Київський апеляційний суд залишив під вартою Ярослава Тарасенка, обвинуваченого у причетності до убивства ексдепутата Держдуми Російської Федерації Дениса Вороненкова.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба суду.

“За результатом апеляційного розгляду ухвалу Шевченківського районного суду міста Києва від 25 червня 2021 року залишено без змін, апеляційну скаргу обвинуваченого – без задоволення”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, колишнього депутата російського парламенту Дениса Вороненкова застрелили у центрі Києва 23 березня 2017 року.

Читайте також: П'ята річниця загибелі Павла Шеремета: Моніторингова місія ООН зробила заяву

Прокуратура оголосила про підозру у співучасті у вбивстві ексдепутата Держдуми РФ Ярославу Тарасенку та Олександру Лосю. Вони обидва перебувають під вартою.

Тарасенко обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ.

Матеріали щодо організатора убивства - громадянина РФ Володимира Тюріна та двох інших співучасників злочину, які перебувають у розшуку, виділено в окреме провадження, досудове розслідування у якому триває.

Читайте також: Справа Гандзюк: Суд продовжив арешт Левіну й Мангеру

Вороненков переїхав в Україну у жовтні 2016 року, програвши на виборах в Держдуму і побоюючись переслідувань з боку ФСБ РФ. Через два дні після закінчення своїх повноважень депутата він отримав українське громадянство і дав свідчення проти експрезидента України Віктора Януковича у справі про державну зраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-