СБУ за пів року заборонила в’їзд в Україну 46 інтернет-сепаратистам

СБУ за пів року заборонила в’їзд в Україну 46 інтернет-сепаратистам

Інфографіка
Укрінформ
Служба безпеки України (СБУ) заборонила з початку року в’їзд в Україну 46 іноземцям, причетним до пропаганди сепаратизму в інтернеті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

"Заборонено в’їзд у нашу країну 46 іноземцям, причетним до пропаганди сепаратизму в інтернеті", - зазначається у повідомленні.

Також кіберфахівці СБУ підготували матеріали для введення у травні санкцій з боку РНБО до 224 вебресурсів, 198 юридичних та 15 фізичних осіб, які діяли на шкоду нашій державі. Обмеження були застосовані і до трьох електронних платіжних систем, причетних до фінансування терористичної діяльності.

Загалом за матеріалами кіберпідрозділів СБУ у січні-червні було розпочато 334 кримінальні провадження. Частина їх стосується несанкціонованого втручання у роботу комп’ютерів та автоматизованих мереж.

Читайте також: Служба безпеки затримала на Харківщині колишнього «депутата Л/ДНР»

Серед таких – масштабна спецоперація, що проводилася спільно з ФБР США, Таємною службою США та Національною поліцією Франції. Спецслужби припинили діяльність хакерів, які своїм шкідливим програмним забезпеченням Egregor та Maze вразили понад 150 компаній з Європи та США, завдавши понад 80 млн дол. збитків.

Завдяки кіберфахівцям СБУ заблоковано роботу конвертаційних центрів на Харківщині та Житомирщині. Вони завдали держбюджету збитків відповідно на 5 млрд і 200 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ цього року заборонила в’їзд 190 іноземцям, причетним до терористичних і екстремістських організацій

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-