ДБР завершило розслідування щодо працівниці Вищого госпсуду, яка втручалася у авторозподіл справ

ДБР завершило розслідування щодо працівниці Вищого госпсуду, яка втручалася у авторозподіл справ

Укрінформ
Державне бюро розслідувань (ДБР) направило до Печерського райсуду обвинувальний акт відносно працівниці Вищого господарського суду, яка втручалася у автоматизовану систему для розподілу справ на певного суддю.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба ДБР.

За даними слідства, працівниця суду виконувала вказівки колишнього голови Вищого господарського суду, який створив злочинну схему розподілу справ. Наразі він переховується в одній із країн Європи та оголошений у міжнародний розшук.

Встановлено, що у 2011 році жінка систематично втручалася в роботу автоматизованої системи «Діловодство спеціалізованого суду». Як наслідок, щонайменше у 979 випадках розподіл касаційних скарг здійснювався на заздалегідь обраного суддю, а не автоматично. Це позбавило підприємців права на незалежний та справедливий суд.

Читайте також: ДБР порушило справу через рішення Верховного Суду щодо Тупицького

19 липня 2021 року обвинувальний акт стосовно працівниці направлено до Печерського районного суду міста Києва.

Ще трьом працівникам цього суду вже повідомлено про підозру.

Як повідомлялося, за часів президентства Віктора Януковича Вищий господарський суд очолював Віктор Татьков (2010—2014 рр).

Від жовтня 2016 року Татьков є підозрюваним у втручанні в діяльність судових органів та роботу автоматизованої системи документообігу суду.

За версією Генпрокуратури, він фактично підпорядкував собі систему ухвалення судових рішень.

Читайте також: ДБР вимагає від НСТУ копії господарських угод за 2017-2019 роки - Чернотицький

У жовтні 2016 року Татьков вилетів до Польщі. Пізніше він залишився за кордоном під приводом лікування. Зокрема, проживав у Німеччині та Австрії.

За клопотанням слідства численне майно Татькова, оформлене на його родичів та друзів, було заарештоване в рамках кримінальної справи.

У вересні 2019 року Вища рада правосуддя звільнила Татькова з посади судді Вищого господарського суду за вчинення істотного дисциплінарного проступку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-