Дезінформація становить загрозу правам людини та підриває довіру до державних органів - МКІП

Дезінформація становить загрозу правам людини та підриває довіру до державних органів - МКІП

Укрінформ
Дезінформація становить загрозу правам людини, породжує напругу та безлад у суспільстві, підриває демократію, а також поширює недовіру до державних органів.

Як передає кореспондент Укрінформ, про це сказав заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко під час круглого столу «Ефективність способів захисту державних та приватних інтересів у разі поширення недостовірної інформації».

«Ми у МКІП раді, що громадські організації вийшли з пропозицією провести ґрунтовну дискусію, оскільки це збігалося і з нашим бажанням. Важливо починати не з законопроєктів, як це часто відбувається, а з фахової розмови на тематику, яка об’єднує комплекс різних питань щодо визначення дезінформації та юридичної відповідальності за її розповсюдження. А також питання деформації, відповідальності за порушення честі, гідності, ділової репутації», - сказав Шевченко.

Читайте також: Протидія фейкам та медіаграмотність: МКІП нагадало про ключові напрямки роботи

Заступник міністра також підкреслив, що цивільне законодавство щодо захисту репутації не відповідає Конституції України і його потрібно вдосконалювати. За його словами, відповідно до Конституції, підставами легітимного обмеження свободи слова може бути «репутація», а не «честь, гідність та ділова репутація» як це визначено в Цивільному кодексі зараз.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури та інформаційної політики спільно з освітянами та громадськими організаціями працює над просуванням медіаграмотності серед школярів і студентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-