ЄС вже передав країнам Східного Партнерства п'ять мільйонів доз COVID-вакцини

ЄС вже передав країнам Східного Партнерства п'ять мільйонів доз COVID-вакцини

Укрінформ
Співробітництво між ЄС і країнами "Східного Партнерства" є яскравим прикладом того, що глобальну пандемію COVID-19 можливо подолати лише спільними зусиллями – для боротьби з цією інфекцією ЄС вже поставив або передав країнам-партнерам понад 5 мільйонів доз вакцини.

Про це сьогодні під час міжнародної конференції у Батумі, в ході виступу на сесії «Три держави – один вибір: Грузія, Молдова й Україна у русі», заявив Президент Європейської Ради Шарль Мішель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Повна трансляція виступу європейського керівника оприлюднена на мультимедійному порталі ЄС.

Читайте також: У США зафіксували різкий сплеск коронавірусу

«Коли COVID-19 завдав удару, ЄС швидко відреагував на потреби всіх шести партнерів. Разом із EIB (Європейський інвестиційний банк – ред.) ми мобілізували понад 2,5 мільярда євро для вашої підтримки у подоланні цієї найгіршої кризи, та у вирішення завдань соціально-економічного відродження. Цей факт лише підтверджує, що партнерство з вами має для ЄС стратегічну важливість», - сказав Шарль Мішель.

«Наразі дуже важливим є продовжувати цю боротьбу, надавати підтримку кампанії вакцинації, оскільки подолання інфекції є ключовою умовою для стійкого відновлення. ЄС є найбільшим донором вакцин проти COVID-19 для світу. Зокрема, він експортував або передав більш як 5 мільйонів доз вакцини для шести країн "Східного партнерства"», - додав Президент Європейської Ради.

Читайте також: Ляшко розповів, коли до регіонів доставлять вакцину Moderna

Як вже повідомляв Укрінформ, сьогодні у Батумі відбулася зустріч лідерів країн Асоційованого тріо – України, Грузії та Молдови, за участю президента Європейської Ради Шарля Мішеля.

У декларації, що була ухвалена за підсумками зустрічі, сторони зазначили, що вступ до Європейського Союзу є метою, яка об’єднує всі три держави. Європейська інтеграція не має альтернативи для Асоційованого тріо, і жодна третя сторона не зможе вплинути на цей вибір.

Фото: Shutterstock.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-