Шмигаль розповів про підвищення пенсійних виплат з 1 жовтня та 1 грудня

Шмигаль розповів про підвищення пенсійних виплат з 1 жовтня та 1 грудня

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді розповів про кроки уряду з підвищення пенсійних виплат для українців.

Про це передає кореспондент Укрінформу.

Зокрема, прем'єр зазначив, що у березні цього року була проведена індексація для більшості українських пенсіонерів. Пенсії зросли на 11% майже у 8 млн осіб.

"З 1 жовтня вперше буде запроваджено додаткові виплати по 400 грн для пенсіонерів старше 75 років", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Кабмін підвищив пенсії військовим

Він нагадав, що у квітні цього року була проведена індексація пенсій для працюючих пенсіонерів, і вони також отримали свої оновлені виплати.

"Крім того, підвищуються мінімальні пенсійні виплати разом із підвищенням прожиткового мінімуму - 1 липня та 1 грудня цього року. Минулого року уряд вперше запровадив програму доплат пенсіонерам, які старше 80 років. Тепер вони щомісяця додатково отримують по 500 грн", — підкреслив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Зеленський підписав закон про підвищення пенсій «чорнобильців»

Шмигаль нагадав, що на засіданні уряду 14 липня було ухвалено рішення про підвищення пенсій для військових.

«Доплати по 2 тисячі гривень будуть нараховані людям уже за липень. Загалом такі доплати торкнуться майже 400 тисяч людей. І це справедлива сума з огляду на те, що виплати іншим пенсіонерам індексувалися, а військовим пенсіонерам – ні», — зазначив Шмигаль.

Крім того, Прем’єр-міністр відзначив, що уряд продовжує спільно з профільним комітетом парламенту працювати над тим, щоб запустити накопичувальну пенсійну систему.

Як повідомлялося, 13 липня Кабінет Міністрів ухвалив рішення про підвищення пенсій військовим, яке передбачає встановлення щомісячних доплат та встановлення мінімальної пенсійної виплати в розмірі 3854 гривні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-