Шмигаль розповів, як зростуть зарплати медиків порівняно з минулим роком

Шмигаль розповів, як зростуть зарплати медиків порівняно з минулим роком

Укрінформ
Кабінет Міністрів планує збільшити середню зарплату в сфері медицини на 3 тисячі гривень у порівнянні з 2020 роком.

Про це Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо середніх зарплат: в екстреній медицині - понад 21 тис. грн у 2020 році, в 2021 році планується на рівні 29 869 грн. Загалом середня зарплата в медицині в 2020 році - 11 553 грн, на наступний рік планується майже 14,5 тис грн", - сказав він.

Шмигаль зауважив також, що на первинному рівні медицини зарплата наразі 15 652 грн, на другий рік планується 16 357 грн, а на "вторинці" - майже 11 тис. грн і 13 тис. 300 на наступний рік заплановано.

Читайте також: МОЗ планує прив’язати зарплати медиків до прожиткового мінімуму

Глава уряду додав, що основне завдання - збільшити зарплату медиків до середньоєвропейського рівня, щоб медики почували себе гідно в Україні.

Також Шмигаль додав, що наразі уряд виходить з можливостей державного бюджету та робитиме все можливе, щоб медики отрмували гідну зарплату.

Як повідомлялося, 18 червня було опубліковано указ Президента України Володимира Зеленського про встановлення орієнтиру мінімального рівня оплати праці - не менш ніж 13,5 тис. грн для середнього медичного персоналу і не менш ніж 20 тис. грн для лікарського складу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-