Країни ЄС передали Україні вже понад 600 тисяч доз вакцини проти коронавірусу

Країни ЄС передали Україні вже понад 600 тисяч доз вакцини проти коронавірусу

Укрінформ
Європейський Союз в рамках Механізму ЄС із цивільного захисту доставив понад 3 мільйонів доз вакцини проти COVID-19 країнам-партнерам, із них понад 600 тисяч доз - Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Європейської комісії.

«Країни-члени ЄС продовжують підтримувати глобальні зусилля з вакцинації. Завдяки європейському Механізму цивільного захисту (для третіх країн) вже були доставлені понад 3 мільйонів доз вакцин. Я хочу подякувати країнам, що продемонстрували свою солідарність. Вакцинація є вирішальним фактором для подолання глобальної пандемії», - зазначив з цього приводу єврокомісар з питань кризового менеджменту Янез Ленарчич.

За його словами, завдяки цій програмі вакцини були доставлені в Албанію, Бутан, Боснію і Герцеговину, Косово, Північну Македонію, Тайвань, Туніс, Кабо-Верде, Молдову, Сербію, Суринам.

В Україну завдяки Механізму цивільного захисту ЄС було доставлено 500 000 доз вакцини з Данії та 100 800 доз вакцини з Румунії.

Читайте також: В Україні можуть відкрити пункти COVID-вакцинації в аптеках

Все це постачання здійснено за координації з боку Єврокомісії, при цьому європейська сторона покривала 75 відсотків вартості транспортування цієї допомоги.

Загалом ЄС передав країнам-партнерам через Механізм цивільного захисту ЄС, а також на двосторонньому рівні та в рамках глобального фонду вакцинації COVAX 159 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу.

Читайте також: Експерт назвав умову появи колективного імунітету в українців

Як повідомлялося, за даними Worldometer, у світі станом на 15 липня зафіксовано 189 172 969 випадків COVID-19, з них 4 074 508 - летальні, одужали 172 802 388 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-