МОЗ поки розглядає питання COVID-вакцинації дітей

МОЗ поки розглядає питання COVID-вакцинації дітей

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я поки розглядає питання вакцинації дітей від COVID-19. Діти входять в групу ризику, але не є пріоритетною групою ризику.

Як передає Укрінформ, про це в інтервʼю РБК-Україна сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Це питання розглядаємо. Якщо ми подивимося структуру захворюваності, то діти до 18 років – це 6%, в останній період навіть трохи менше, серед усіх випадків захворювання. Тобто це група, яку ми розглядаємо як групу ризику, але це не пріоритетна група ризику. Тому насамперед спрямовані зусилля на людей від 18 років", - сказав Ляшко.

Читайте також: Через боротьбу з коронавірусом діти не отримують щеплень від інших небезпечних інфекцій - ЮНІСЕФ

Він додав, що виробник Pfizer вніс зміни до інструкції, які дозволяють щеплення їх вакциною дітям від 12 років. Стосовно інших вакцин, які використовуються в Україні, вказано, що вони призначені для осіб від 18 років.

Читайте також: У Польщі хочуть вакцинувати від коронавірусу дітей до 12 років

Як повідомляв Укрінформ, МОЗ заявило про підготовку 5 етапу вакцинальної кампанії, на якому щеплення від COVID-19 можуть отримати всі бажаючі. Загалом за 5 місяців було щеплено більш ніж половина медичних працівників, майже половина освітян і третина працівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-