В Україні запрацює ветеранський фонд з 2022 року – рішення уряду

В Україні запрацює ветеранський фонд з 2022 року – рішення уряду

Укрінформ
Уряд утворив Український ветеранський фонд, який має запрацювати з 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр Денис Шмигапь написав у Телеграмі

Шмигаль зауважив, що це рішення дозволить акумулювати кошти, що будуть спрямовані винятково на підтримку ветеранів, зокрема ветеранського бізнесу.

"Новостворений фонд допоможе залучати фінансові та матеріально-технічні ресурси для реалізації програм і проєктів, які спрямовані на реінтеграцію ветеранів до активного суспільного життя, відновлення фізичного й психічного здоров’я, підвищення професійного й освітнього рівня та ведення підприємницької діяльності", - додав він.

Читайте також: Мінветеранів планує запустити бренд «Зроблено захисниками України»

Також під час засідання уряду Шмигаль анонсував створення нових електронних сервісів для ветеранів, йдеться про створення єдиного державного реєстру ветеранів війни та електронного кабінету ветеранів.

Як зазначається у пояснювальній записці до постанови, ухваленій на Кабміні, "діяльність фонду стимулюватиме розробку і впровадження сучасних проєктів, спрямованих на підтримку ветеранів та членів їхніх родин, сприятиме реадаптації ветеранів до соціуму. Фонд також буде стартовим майданчиком для підтримки ветеранського бізнесу, у тому числі за рахунок надання грантів".

Читайте також: Мінветеранів планує запустити бренд «Зроблено захисниками України»

Український ветеранський фонд буде знаходитися в сфері управління Міністерства у справах ветеранів.

Джерелами фінансування цієї організації будуть державний бюджет, а також добровільні внески фізичних та юридичних осіб, у томі числі іноземних, не заборонені законодавством.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів ухвалив розпорядження про виплату грошової компенсації за житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-