Данілов запевняє, що жодного пом'якшення санкцій РНБО немає

Данілов запевняє, що жодного пом'якшення санкцій РНБО немає

Укрінформ
Інформація про начебто пом'якшення санкцій щодо суб'єктів чи об'єктів, стосовно яких запроваджені санкції РНБО, не відповідає дійсності.

Про це секретар РНБО Олексій Данілов сказав на брифінгу біля Офісу Президента за підсумками наради Радбезу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні за дорученням Президента Володимира Зеленського відбулась велика нарада про те, що стосується питання запровадження санкцій, які ми почали ефективно запроваджувати, починаючи з лютого. На превеликий жаль, у ЗМІ почала масово з'являтися інформація нібито про пом'якшення якогось режиму, нібито про те, що вони (санкції — ред.) не працюють. Сьогодні ми зібрали всі органи, які за це мають відповідати, згідно з чинним законодавством, відбулася велика координаційна нарада з цього приводу. І я можу запевнити, що жоден суб'єкт і жоден об'єкт, який знаходиться під санкціями, не зробить так, що він може бути позбавлений відповідальності, яку має нести по санкціях”, - заявив Данілов.

Він також звернув увагу на те, що інформація про нібито відновлення роботи заправок, які належать одному з фігурантів санкційного списку, не відповідає дійсності.

Читайте також: Данілов обіцяє оприлюднити дані про заблоковані кошти Фірташа

“Там дуже проста відповідь, вам її надали співробітники СБУ та податкової міліції, які перевірили всі 106 суб'єктів: жоден з них не працює. Якщо хтось хотів зробити провокацію, домовився, щоб там у Фейсбуці чи іншому місці поставити чек, ми дивимося, що зараз розгортається ціла кампанія - кажуть, що санкції не є дієвими”, - наголосив Данілов, додавши, що торгівля на заправках паливно-мастильними матеріалами відсутня, а йдеться хіба що про продаж продуктів харчування.

Як повідомлялось, Державна фіскальна служба спільно з СБУ провела слідчі дії на 106 АЗС мережі Glusco в 15 регіонах України. За результатами огляду правоохоронці встановили та зафіксували відсутність діяльності АЗС. Доступ до заправних колонок обмежений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-