Абоненти Київстар за 2,5 року зібрали ₴7,5 мільйона допомоги дитячим лікарням

Абоненти Київстар за 2,5 року зібрали ₴7,5 мільйона допомоги дитячим лікарням

Укрінформ
Абоненти мобільного оператора «Київстар» за понад 2,5 року реалізації проєкту «Дитяча надія» від Міжнародного благодійного фонду «Українська біржа благодійності» переказали уже понад 7,5 млн грн на придбання обладнання в дитячі лікарні.

Про це повідомили Укрінформу в пресслужбі оператора.

«Київстар спільно з МБФ «Українська біржа благодійності» понад 2,5 року реалізують ініціативу «Дитяча надія». В межах проєкту абоненти мобільного оператора надсилають благодійні кошти через SMS для допомоги дітям з онко- та кардіозахворюваннями. За цей час дитячою надією стали понад 147 тисяч українців і надана допомога 15 лікарням на загальну суму понад 7,5 млн грн», - йдеться у повідомленні.

У Київстарі зазначили, що завдяки регулярній підтримці абонентів мобільного оператора щомісяця нове відділення однієї з українських лікарень отримує необхідне медобладнання. Загалом для «Дитячої надії» було відправлено понад 405 тисяч благодійних SMS, а середній розмір пожертви становить 15 гривень.

За словами директора з корпоративних комунікацій Київстар Ганни Захараш, завдяки невеликим SMS-пожертвам абонентів вдалося зібрати понад 7,5 мільйона гривень, а допомогу вже отримали 35 відділень українських лікарень. «Від імені Київстар я хочу подякувати усім небайдужим абонентам, що стають справжньою дитячою надією», – сказала вона.

У пресслужбі розповіли, що Київстар нещодавно оновив офіційний сайт «Дитячої надії», і відтепер зацікавлені абоненти можуть побачити більше детальної інформації про реалізовані проєкти, оглядати фотозвіти та стежити за актуальними сумами зібраних коштів для ініціативи. На сайті проєкту також є відповіді на запитання благодійників, наприклад де переглянути звіти витрачених коштів, деталі про придбане обладнання та інше.

Як повідомляв Укрінформ, «Дитяча надія» – проєкт, започаткований Київстар наприкінці 2018 року. Його мета – допомогти дітям з вадами серця та онкологічними захворюваннями шляхом придбання необхідного медичного обладнання та матеріалів в дитячі лікарні. Благодійну ініціативу реалізують завдяки SMS-повідомленням небайдужих абонентів Київстар. Всі абоненти передплаченого зв’язку Київстар мають можливість обрати напрямок допомоги (онко чи кардіо) та один з чотирьох регіонів країни (Київ, Дніпро, Львів та Одеса), в лікарні яких будуть спрямовані їхні благодійні внески.

Читайте також: Київстар та Хелсі ЮА підписали меморандум про співпрацю

Пожертва може бути разовою, від 1 до 3000 гривень, або регулярною – 2, 5, 10, 15 та 20 гривень. Регулярна пожертва буде здійснюватися автоматично після кожного поповнення рахунку від 40 грн. Кошти, які абоненти жертвують через SMS, не оподатковуються.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-