До українських вишів абітурієнти з Криму й ОРДЛО можуть подати документи до 24 вересня

До українських вишів абітурієнти з Криму й ОРДЛО можуть подати документи до 24 вересня

Укрінформ
Абітурієнти з Криму й окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) можуть подати документи до українських вишів до 24 вересня. Подача документів відбувається лише особисто.

Про це розповів генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН України Олег Шаров в ефірі телеканалу "Дом", передає Укрінформ.

За його словами, вступ таких абітурієнтів відбувається через освітні центри "Крим-Україна" та "Донбас-Україна", яких відкрито понад 200 по всій країні.

"Для подачі документів потрібно бути присутнім фізично. Можна приїхати раніше, можна приїхати пізніше, але документи подає конкретна особа. Без особистого приїзду можуть подати документи тільки ті вступники, які мають український документ про повну загальну середню освіту та сертифікат про проходження зовнішнього незалежного оцінювання. Ці вступники можуть зареєструвати електронний кабінет і свої заяви дистанційно", — пояснив Шаров.

Усім іншим потрібно приїжджати до освітніх центрів особисто, адже у кожного абітурієнта своя ситуація, яку доводиться розв’язувати на місці, додав посадовець.

Читайте також: Із серпня іноземні абітурієнти зможуть подати заявку на навчання в Україні онлайн

"Освітні центри працюють як із тими, у кого є паспорт, так і з тими, у кого паспорта немає. Як з тими, у кого є документ про повну загальну середню освіту, так і з тими, у кого документів немає. Вони мають відповідні алгоритми та порядок роботи", — зазначив представник МОН.

Усю детальну інформацію про вступну кампанію він радить шукати в інтернеті.

"Насправді, на тимчасово окупованій території інтернет працює. Якщо там заблоковані доступи до сайтів урядових організацій, міністерств України, то доступ до сайтів вишів зазвичай є. До того ж існує достатня кількість "дзеркал" для того, щоб через різні пошукові системи цю інформацію знайти. Сьогодні вже немає такої ситуації, коли інформація є тільки в одному місці. Ця інформація продубльована у великій кількості місць, і за бажання її нескладно знайти", — зазначив Шаров.

Як повідомляв Укрінформ, для консультування з питань вступу до закладів вищої та фахової передвищої освіти та оперативного реагування на можливі факти порушення законодавства про освіту, належного контролю за проведенням вступної кампанії Міністерство освіти і науки відкрило гарячу лінію «Вступна кампанія 2021», яка працюватиме до 13 серпня за безкоштовним телефоном 0 (800) 50-45-70 (пн-чт 9:00-17:00; пт 9:00-16:00; сб-нд вихідний).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-