Норми шкільного харчування зміняться з 1 вересня – роз’яснення Міносвіти та МОЗ

Норми шкільного харчування зміняться з 1 вересня – роз’яснення Міносвіти та МОЗ

Укрінформ
Міносвіти та МОЗ надали роз’яснення щодо окремих питань організації харчування у 2021-2022 роках у закладах дошкільної, загальної середньої освіти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал.

«Згідно з пунктом 4 постанови уряду №305, нові норми харчування набирають чинності з 1 вересня 2021 року, тобто на сьогодні постанова Кабінету Міністрів від 22 листопада 2004 р. №1591 «Про затвердження норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» є чинною та підлягає застосуванню», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Гнилі овочі, м’ясо у відрі та фальсифікати: що виявили інспектори у шкільних їдальнях

Зазначається, що крім цього, зважаючи на об’єктивні труднощі з організацією закупівель харчових продуктів та/або послуг з харчування, що виникають у закладів освіти та їхніх засновників, МОЗ спільно з МОН розробили проект необхідних змін до постанови №305. Зокрема, зміни передбачають встановлення гнучкого перехідного періоду на нові норми харчування у період з 1 вересня 2021 року до 1 січня 2022 року.

«Враховуючи це, на сьогодні відсутні правові підстави для здійснення заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням закладами освіти та їхніми засновниками нових норм харчування, передбачених законодавством», - сказано в повідомленні.

Читайте також: Олена Зеленська анонсувала запуск інформаційної платформи про здорове харчування

Як повідомляв Укрінформ, 24 червня міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що школи в рамках стандартів нового харчування не зобов’язані використовувати запропоновану технологічну карту зі 160 страв, а можуть формувати своє меню відповідно до затверджених стандартів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-