Асєєв: Найближчим часом вийдемо на брифінг щодо воєнних злочинців «Ізоляції»

Асєєв: Найближчим часом вийдемо на брифінг щодо воєнних злочинців «Ізоляції»

Укрінформ
В Офісі Президента колишнього політв'язня Станіслава Асєєва запевнили, що тема донецького концтабору "Ізоляція" перебуває на особистому контролі у керівництва держави.

Як передає Укрінформ, про це Асєєв повідомив у Фейсбуці.

"Щойно провів зустріч в ОП з Андрієм Єрмаком з приводу ситуації навколо "Ізоляції" та ключових справ "департаменту війни". Перше: ще до зустрічі оперативно вирішилось питання з брифінгом від генпрокуратури, в якій пояснили ситуацію браком комунікації. Тож у найближчий час, сподіваюсь, таки вийдемо на загальний брифінг щодо воєнних злочинців "Ізоляції": на тепер маємо згоду всіх учасників процесу", - йдеться у повідомленні.

Колишній політв'язень додав: на зустрічі також були надані гарантії, що і тема "Ізоляції", і інші резонансні кейси війни - на особистому контролі у керівництва країни.

"Тож ніякого гальмування в роботі департаменту не планується, незалежно від його очільників. Загалом хочу подякувати за таку блискавичну комунікацію ОП та деталізацію ситуації, яка вже багато днів турбує не тільки мене, а й усе громадянське суспільство", - наголосив Асєєв.

Нагадаємо, Станіслава Асєєва звільнили у грудні 2019 року в рамках обміну полоненими. Він провів у донецькій катівні "Ізоляція" 28 місяців.

Читайте також: У Києві презентували англійський переклад книги Асєєва про концтабір «Ізоляція»

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня генпрокурору Ірині Венедіктовій передали загальне керівництво Департаментом нагляду у справах щодо злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту.

Зокрема, вона призначила відповідальним за стан організації роботи з питання Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Максима Якубовського замість Гюндуза Мамедова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-