Члену екіпажу судна, яке скинуло в море тонни пальмової олії, повідомили про підозру

Члену екіпажу судна, яке скинуло в море тонни пальмової олії, повідомили про підозру

Укрінформ
В акваторії морського порту "Південний" іноземне судно скинуло у внутрішні морські води України тонни пальмової олії, що завдало збитків державі на 65,2 млн грн.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на пресцентр Служби безпеки України, члену екіпажу судна повідомлено про підозру.

Як зазначається у повідомленні, за даними досудового слідства, забруднення сталося через скидання пальмової олії з іноземного судна. Це відбулося наприкінці квітня минулого року в акваторії морського порту "Південний". У зв’язку із порушенням вимог розвантаження судна у воду потрапили майже 8,5 т забруднюючих речовин.

"Оперативники спецслужби задокументували, що через дії екіпажу судна Україна зазнала збитків на майже 65,2 млн грн. Судово-екологічна експертиза підтвердила мільйонні збитки, завдані державі", - уточнили в СБУ.

Читайте також: За забруднення моря пальмовою олією прокуратура вимагає стягнути понад 65 мільйонів

У межах кримінального провадження ч. 2 ст. 243 (забруднення моря) Кримінального кодексу України старшому помічнику капітана морського судна повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх причетних осіб та відшкодування заподіяних державі збитків.

Читайте також: Екоінспекція оцінила збитки від забруднення пальмовою олією у порту Південний

Викриття протиправної діяльності проводилося під процесуальним керівництвом Доброславської окружної прокуратури Одеської обласної.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-