СБУ ліквідувала схему працевлаштування українців на об’єктах «оборонки» РФ

СБУ ліквідувала схему працевлаштування українців на об’єктах «оборонки» РФ

Фото
Укрінформ
Контррозвідка СБУ ліквідувала схему із працевлаштування українців на об’єктах оборонно-промислового комплексу Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Наших співгромадян хотіли використовувати на об’єктах оборонно-промислового комплексу РФ. Утім таке працевлаштування суперечить вимогам ст. 9 та 12 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» та рішенню РНБО України від 27.08.2014 «Про заходи щодо вдосконалення державної військово-технічної політики», - йдеться у повідомленні.

Оперативники СБУ встановили, що українські фахівці суднобудівельної галузі залучались до робіт у межах замовлень Міністерства оборони та Прикордонних сил Федеральної Служби безпеки РФ.

За даними СБУ, до «схеми» був залучений колишній працівник одного з конструкторських бюро, що нині входить до ДК «Укроборонпром».

«Маючи спеціальну фахову підготовку як інженера-технолога, він брав участь у будівництві (забезпечував якість виробництва та надавав технічну допомогу) протидиверсійного катера для ПС ФСБ і понтону для потреб ВМФ», - зазначається у повідомленні.

За результатами досудового розслідування йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

Читайте також: СБУ виявила 10 «інтернет-агентів», які працювали на російські спецслужби

Матеріали скеровано на розгляд суду.

Як повідомляв Укрінформ, 25 червня СБУ викрила агента російських спецслужб, який намагався вивезти з України товари для військово-промислового комплексу РФ.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-