Що треба знати про вступну кампанію-2021: правила, конкурсні бали, e-кабінети

Що треба знати про вступну кампанію-2021: правила, конкурсні бали, e-кабінети

Інфографіка
Укрінформ
З 1 липня починається реєстрація електронних кабінетів вступників в системі Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО).

Як передає Укрінформ про це на пресконференції розповіла керівник державного підприємства “Інфоресурс” Оксана Бєлік.

"Реєстрація електронних кабінетів та завантаження сканкопій документів розпочнеться 1 липня на сайті https://vstup.edbo.gov.ua. Подача електронних заяв розпочнеться 14 липня. На сайті будуть розміщені детальні покрокові текстові та відео інструкції”, - повідомила Бєлік.

Згідно з інформацією на сайті Міністерства освіти та науки, для вступу на бакалаврат складання вступних іспитів, творчих конкурсів триватиме з 1 по 13 липня (на бюджетну та контрактну форму навчання), з 14 по 23 липня — тільки на контрактну форму навчання. Прийом заяв та документів з 14 липня. До 16 липня можуть подати заяви ті, хто вступає по співбесіді, вступних іспитах та творчих конкурсах, до 23 липня — за результатами ЗНО, вступних іспитів та творчих конкурсів, якщо вони були складені з 1 липня по 23 липня.

Співбесіди проводитимуться з 17 до 19 липня включно. Оприлюднення рейтингових списків — не пізніше 28 липня. Подання оригіналів документів — до 18 години 2 серпня. Зарахування на бюджет 9 серпня. Переведення на вакантні місця державного замовлення — не пізніше 19 серпня.

Мінімальний конкурсний бал у 2021 році становить 125. Для вступу на бюджетну чи контракту форму навчання для здобуття магістра за спеціальністю “Фармація, промислова фармація” - 130. Мінімальний конкурсний бал для вступу на бюджет чи контракт для здобуття молодшого бакалавра галузей знань “Право”, “Публічне управління та адміністрування”, “Міжнародні відносини” - 140 балів, мінімальний конкурсний бал з другого та третього предмета ЗНО для спеціальностей “Медицина”, Педіатрія” та “Стоматологія” - 150 балів.

Бєлік наголосила, що перед завантаження документів необхідно ознайомитися з інструкціями та уважно перевіряти електронну адресу, яка вказується при вступі. Також необхідно завантажувати фотографію вступника належної якості, це не повинно бути селфі чи фото в побутовій ситуації, оскільки завантажена світлина буде використовуватися для оформлення студентського квитка.

Як повідомляв Укрінформ, для консультування з питань вступу до закладів вищої та фахової передвищої освіти та оперативного реагування на можливі факти порушення законодавства про освіту, належного контролю за проведенням вступної кампанії 2021 року в закладах вищої та фахової передвищої освіти МОН організовано роботу консультативних телефонів.

Читайте також: Дев'ять приватних вишів прийматимуть вступників на місця держзамовлення - МОН

"Гаряча лінія" «Вступна кампанія 2021» розпочала роботу 29 червня і працюватиме до 13 серпня за безкоштовним телефоном 0 (800) 50-45-70 (пн-чт 9:00-17:00; пт 9:00-16:00; сб-нд вихідний).

Також на сайті та YouTube-каналі МОН розміщено серію інфографік та відеороз'яснень стосовно термінів вступної кампанії, необхідних документів, коригувальних коефіцієнтів та інших питань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-