В ОП назвали мету програми «Здорова Україна»

В ОП назвали мету програми «Здорова Україна»

Укрінформ
Ініційована Президентом Володимиром Зеленським програма "Здорова Україна" - це українська новація, в якій врахований найкращий досвід інших країн.

Про це у програмі "Взгляд с Банковой" телеканалу "Дом" сказала радниця керівника Офісу Президента з питань спорту Олена Говорова, передає Укрінформ.

"Головну мету програми Президента "Здорова Україна" можна сформулювати одним реченням: "Українці мають жити довго". Ось така амбітна мета стоїть у цієї програми... Мотивувати людей займатися спортом - це важливо. Тому що 80% смертей в Україні - від неінфекційних захворювань, в основному це серцево-судинна система", - зазначила вона.

Говорова підкреслила, що "Здорова Україна" - це українська розробка, заснована на найкращих світових практиках.

"Це наше українське ноу-хау, яке побудоване на передовому досвіді інших країн. Ми об'єднали в цій програмі і медицину, і спорт, і школу, щоб з самого дитинства і до самої старості держава супроводжувала, мотивувала, піклувалася про своїх громадян. Все, що є передове в інших країн, ми постаралися впровадити у програму "Здорова Україна", - сказала вона.

Оскільки програма поєднує в собі медицину, спорт і освіту, то основні її куратори - три профільних міністерства: Міністерство молоді та спорту, Міністерство освіти і науки та Міністерство охорони здоров'я. Фінансування також здійснюватиметься через ці відомства, додала Говорова.

Читайте також: Прощавай, “нерозбірливий” почерк лікаря: МОЗ запускає Електронний кабінет пацієнта

Радниця керівника ОП зазначила, що показовим маркером успішності реалізації програми "для нас з вами стануть наші якість і рівень життя, і наша тривалість життя".

На думку Говорової, через кілька років успішної реалізації програми кожен українець помітить зміни навколо, у своїх містах - у парках і на вулицях.

"Ми маємо побачити там щасливих людей, які дуже активні, які енергетично дуже сильні, які займаються спортом, які просто радіють життю і розуміють, що життя прекрасне. Я хочу побачити в кожному парку активних здорових українців, це дуже важливо, тому що потрібно відроджувати нашу націю, нам потрібно дивитися вперед. Нам потрібно розуміти, що якщо ми сьогодні не задумаємося про стан нашого здоров'я, то через 50 років нас просто може не бути", - резюмувала вона.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський 22 червня презентував загальнонаціональну програму «Здорова Україна», метою якої є досягнення довшої тривалості життя українців.

Читайте також: В Україні кожному новонародженому робитимуть скринінг на генетичні хвороби - МОЗ

Зокрема, програма передбачає створення активних парків і спортивних майданчиків по всій країні. За словами Зеленського, планується облаштувати десятки тисяч таких активних парків та спортмайданчиків з віртуальними тренерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-